Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išgyvenate aistros krizę? Patarimai, kaip su partneriu kalbėtis apie seksą

Seksualinės problemos gali kelti įtampą tarp sutuoktinių. Nors šios problemos – tikrai dažnos, tačiau kalbėtis apie jas su partneriu gali atrodyti gąsdinančiai, rašoma portale verywellmind.com. Dalintis šio pobūdžio problemomis su nepažįstamaisiais internete gali atrodyti net lengviau negu tiesiogiai su savo ilgamečiu partneriu, dėl ko galima suprasti, kodėl diskusijos apie seksą ir santykius yra tokios populiarios internetiniuose forumuose.
Susipykusi pora
Susipykusi pora / 123RF.com nuotr.

Vien mintis apie kalbėjimąsi su partneriu apie seksą ir šioje sferoje kylančias problemas gali kelti nerimą, dėl ko net gali norėtis tokio pokalbio iš viso išvengti. Portalas verywellmind.com. pateikia keletą būdų, kaip prieiti prie šios delikačios temos ir pasilengvinti sau gyvenimą, su partneriu iš širdies pasikalbant apie užsitęsusias problemas.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Kodėl svarbu su partneriu pasikalbėti apie seksą?

Tyrimai rodo, kad poros, kurios nevengia kalbėti apie seksą, yra daug labiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu. Jeigu susiduriate su nesklandumais sekse, nuoširdus pokalbis apie problemas gali pastebimai pagerinti jūsų seksualinį gyvenimą ir bendrą pasitenkinimą santykiais.

Apie kokias temas svarbu kalbėtis?

Su partneriu turėtumėte pasikalbėti apie šias temas:

  • Pasikeitųsi libido
  • Norą išbandyti kažką naujo
  • Šeimos planavimą
  • Jautimąsi seksualiai atstumta bei jausmą, jog visada reikia imtis iniciatyvos
  • Intymumo trūkumą bei švelnumo poreikį
  • Seksualinio pasitenkinimo trūkumą
  • Sekso metu kylančius sunkumus dėl sutrikimų

Kada kalbėtis apie seksą?

Kaip ir viskam, taip ir pokalbiui apie seksą yra tinkamas laikas ir tinkama vieta. Sulaukus tinkamos akimirkos, galima išvengti nejaukumo, kuris kartais kyla, bandant diskutuoti šia tema. Taip pat turėtumėte:

Išsirinkti neutralią vietą. Nekalbėkite apie seksualines problemas lovoje ar kai jau reikėtų eiti miegoti. Pasirinkite vietą, kuri būtų jauki ir patogi jums abiems.

Venkite problemas iškelti iš karto po sekso. Nebandykite inicijuoti sekso problemų sprendimo iš karto po sekso. Palaukite momento, kai būsite objektyvesni ir nebūsite temoje tiesiogine to žodžio prasme.

Nebandykite partnerio įstumti į akligatvį. Jei norite pasikalbėti šia tema, leiskite partneriui žinoti, kad norite tokio pokalbio. Paskirkite laiką ir vietą ir apgalvokite, ką norėtumėte aptarti dar iki prasidedant pokalbiui.

Koncentruokitės į vieną problemą vienu metu. Pavyzdžiui, vieno pokalbio metu išspręskite libido temoje iškylančias problemas.

Nesiskųskite, o siūlykite sprendimus. Būkite jautrūs savo partnerio jausmams ir savo pastabas išsakykite įrėmindami teigiamai. Pavyzdžiui, man patinka, kad esi toks švelnus, bet norėčiau, kad galėtum pabūti ir labiau grubus.

Klauskite paprastų klausimų. Pradėkite pokalbį paprastai, pavyzdžiui, paklauskite partnerio, kiek kartų per savaitę norėtų mylėtis? Tai padeda abiems įsivažiuoti į pokalbį ir po to pereiti prie pačios problemos.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

Kaip pradėti pokalbį?

Susitarėte laiką, vietą, temą. O kaip vis tik pradėti patį pokalbį? Kaip prieiti prie esminės temos?

Pradėkite lėtai. Į pokalbį ir temą nepulkite iš karto– pabandykite pirmiausia išsakyti, ko siekiate šiuo pokalbiu. Galbūt norite, jog būtumėte dar artimesni? O gal norite pajusti stipresnį ryšį? Venkite kaltinimų bei kritikos ir stenkitės koncentruotis į dalykus, kurie būtų naudingi jums abiems.

Koncentruokitės į intymumą. Prisiminkite, kad svarbu ne tik kaip dažnai mylitės, bet ir tai, kiek tam suteikiate intymumo. Ieškokite būdų, kurie jus galėtų suartinti, sukurti dar stipresnį intymumo jausmą ir ryšį sustiprinti ne tik pačios sueities metu.

Išreikškite save. Kalbėkitės vienas su kitu apie lūkesčius, fantazijas, baimes, troškimus ir būkite atviri. Išsakydami savo mintis, sukurkite atmosferą, kurioje abu su partneriu jaustumėtės saugūs.

Kalbėkitės dažnai. Pokalbis apie seksą turi būti ne vienkartinis reikalas. Tai turi tapti santykių sudedamąja dalimi, kadangi norai ir poreikiai su laiku, kaip ir patys žmonės, keičiasi.

Vida Press nuotr./Laiminga pora
Vida Press nuotr./Laiminga pora

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas