Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 08

Psichoterapeutas D.Jakučionis: nevažiuoti į giminių balių, jei nenorite, yra atjauta sau

Gailėti savęs nereikia, tačiau atjausti save – būtina, įsitikinęs gydytojas ir psichoterapeutas Dainius Jakučionis. Vis tik, bėda ta, kad ne visada paminėtus du dalykus, iš pažiūros panašius, o iš tiesų – toli gražu, mes skiriame. Galiausiai, pasak gydytojo, ne visi taip reikalingos atjautos sau išmokstame vaikystėje, tačiau tada reikia imtis veiksmų – mokytis patiems, treniruotis. Ir tai – tikrai veiksminga.
Dainius Jakučionis
Dainius Jakučionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Konferencijoje „Moters vizija“ gydytojas D. Jakučionis trumpai kalbėjo apie atjautą sau ir dalykus, kurių neišmokstame vaikystėje, tačiau jie turi didelę įtaką visam likusiam gyvenimui.

„Aš gimiau sovietmečiu, su mama ėjome į parduotuvę „Žalgiris“. Užkliuvau ir nugriuvau. Kas nutinka, kai vaikas nugriūna? Verkia. „Mažiukas, viskas gerai. Atsikėlei. Ateik papūsiu. Pamenate, kaip tai veikia? Mamos papūtimas viską nuima“, – prisiminimu dalinosi D.Jakučionis ir tuoj pat įvardijo, kuo jis reikšmingas atjautos temai. Mat nuo vaikystės mažo žmogaus galvoje susiformuoja toks mažas kamuoliukas, kurių mūsų galvoje pilna – atsiminimas, ir jis sako – viskas su tavimi gerai. Kitaip tariant: „Aš nieko blogo nepadariau, viskas su manimi gerai, aš esu nusipelnęs meilės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas