Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką kasdien daro poros, besidžiaugiančios intymiu gyvenimu

Seksualinio gyvenimo kokybė priklauso nuo daugybės faktorių: seksualinio suderinamumo, nusiteikimo, nuotaikos, tarpusavio elgesio, gebėjimo komunikuoti, būti empatiškais ir supratingais vienas kitam. Intymus gyvenimas susideda lyg mozaika ir tame didelį vaidmenį atlieka tik fiziniai, tiek psichologiniai veiksniai.
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Kaip sako porų terapeutė ir seksologė Isiah McKimmie, kai porų santykiai pereina per medaus mėnesio etapą, mes vėl įsisukame į darbus ir atsiduriame intymumo rutinoje. Kaip visa tai pakeisti ir kokie būdai gali vėl sugrąžinti aistrą ir kibirkštis santykiams?

Maži žingsneliai gali padaryti didelę įtaką, rašoma „Body and Soul“. Ką kasdien daro poros, kurios džiaugiasi savo seksualiniu gyvenimu?

Sakykite vienas kitam – „aš tave myliu“

Tai atrodo taip paprasta, tačiau paklauskite savęs, kada tai sakėte paskutinį kartą savo mylimam žmogui? Sutikite, šiuos žodžius mes sakome per retai. Pasakydami, kad mylite, tuo pačiu parodote ir dėkingumą už tai, ką daro jūsų mylimas žmogus. Taip keičiate ir stiprinate savo ryšį ir intymumą.

Aistringi bučiniai be progos

Bučiniai taip pat gana dažnai nustumiami į antrą planą, ypač, kai intymus gyvenimas priblėsęs. Aistringi bučiniai, kurie trunka ne mažiau kaip 6 sekundes, gali sutvirtinti jūsų ryšį – pasirodo, bučinių metu išsiskiria tam tikros medžiagos dėl kurių jūs galite pasijausti artimesni vienas kitam.

123RF.com nuotr./Jaunuoliai
123RF.com nuotr./Jaunuoliai

Eikite į reguliarius pasimatymus

Pasimatymai poroms padeda pasijausti pora – mylimaisiais ir meilužiais, o ne tik kaimynais namuose ar tėvais (žinoma, tai irgi labai svarbu). Pasimatymai įneša žaismingumo, tampate vienas kitam artimesni, o tai persikelia ir į intymų gyvenimą.

Tegu intymumas tampa prioritetu

Geras seksas nenutinka be pastangų. Poros, kurios patenkintos savo intymiu gyvenimu, stengiasi susidėlioti prioritetus – tam reikia pakeisti savo mąstymą, išsiaiškinti, kokią vietą seksas užima jūsų gyvenime ir santykiuose ir nesitikėti, kad viskas vyks savaime.

Kai kurios poros seksui kiekvieną savaitę skiria tokį laiką, kai žino, kad nebus pavargusios ir tai padeda užtikrinti intymumą santykiuose.

Išlaikykite įvairovę

Gyvenimas gražesnis, kai jame paliekate vietos naujiems dalykams. Pabandykite tai pritaikyti ir seksualinėje plotmėje – ištrūkite iš seksualinės rutinos, nes būtent tai palaiko aistrą ir padeda jums pajausti malonumą. Apsvarstykite, kas jums gali būti priimtina – pozos, vietos, kuriose mylitės, preliudijos pokyčiai ar sekso žaisliukai.

Būkite atviri su sutuoktiniu, išsakydami savo poreikius

Ir dar vienas patarimas. Netylėkite ir nekentėkite dėl to, kad jums trūksta intymumo, rašoma „Huffington Post“. Pirmas žingsnis, kurį turite padaryti tam, kad pagerintumėte savo seksualinį gyvenimą, – tai pokalbis su antrąja puse apie tai, kad sekso norite dažniau, tikina sekso terapeutė Keeley Rankin. Ji priduria: „Pažiūrėkite, kaip jūsų partneris atsakys, sužinokite, kaip jis jaučiasi ir ko nori. Galbūt artumo antrajai pusei reikia ne ką mažiau?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas