Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką pasakytų Froidas? Vilkas avies kailyje smurtauja žiauriausiai

Skaitytojai gali sau užduoti kontrolinius klausimus ir pasitikrinti, kur juos nuveda pyktis arba agresija. Jeigu Jūs pajutę diskomfortą, kurį sukelia kiti žmonės – atsitraukiate, nusprendžiate pamiršti, būti „virš situacijos“ ir nesivarginti dėl tokių neva niekų, jums labai pravers informacija, kurią pateiks psichiatras Jonas Fugalis naujausioje laidoje „Ką pasakytų Froidas“ jau šį trečiadienį, 21 val. per 15min.lt.

„Jis mane terorizuoja, žemina, įvarinėja kompleksus ir žlugdo nuolatine kritika. Mano tėvai nuolat manimi abejoja, vaikystėje taikė fizines bausmes. Po vestuvių jis man trenkė, sužalojo ir nuolat baudžia morališkai ir fiziškai. Bosas darbe rėkia, gali grasinti. Tokias frazes dažnai sako žmonės, kurie patiria smurtą, dėl to parengiau laidą, kurioje eksperto klausiu, kaip budelis pasirenka auką. Koks nuketėjusiojo vaidmuo, kas ką provokuoja. Labai nustebau sužinojusi, kad tradicinis suvokimas, jog kaltas užpuolikas yra per menkas, jei norima susigaudyti, kas vyksta ir keisti situaciją.“, – pasakoja laidos autorė ir vedėja Viktorija Kuliomina.

Psichiatras Jonas Fugalis paaiškina, kad baisiausias dalykas, kurio gali išmokyti tėvai savo vaikus yra nereaguoti į skriaudas, pratylėti. Tai kelia natūralų klausimą, jeigu nutylėti negalima ir smurtauti draudžiama, ką tada daryti? „Daugelis klausia, tai kaip čia dabar pykti, nejaugi visą laiką rėkti ir trankyti durimis?“, – pasakoja apie klientų pasimetimą Jonas Fugalis.

Jono Fugalio asmeninio albumo nuotr./Jonas Fugalis
Jono Fugalio asmeninio albumo nuotr./Jonas Fugalis

Kokį smurtą dažnai žmonės vadina mandagumu? Kodėl auka klysta, jei visą atsakomybę permeta agresoriui? Kodėl skriaudos ir smurtas nesibaigia? Ką daryti žmogui, kuris smurtauja ir nori sustoti? Koks auklėjimas yra pavojingas vaikams, kurie nenori tapti aukomis arba agresoriais? Visi atsakymai jau šį trečiadienį, 21 val. per 15min.lt laidoje „Ką pasakytų Froidas“.

Visas „Ką pasakytų Froidas?“ laidas žiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas