Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išlaikyti susidomėjimą partneriu? 5 patarimai

Visi esate girdėję, kad meilė trunka trejus metus. Tačiau iš tikrųjų mūsų santykiai ir meilė patiria tam tikrus virsmus, kurie yra visiškai natūralūs. Begalinė aistra santykių pradžioje po kelerių metų bus visai kitokia, nes atrasime ir kitų santykių privalumų.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Natūralu, kad ilgainiui jausmai arba stabilizuojasi, arba, jeigu nemokate ir nenorite mokytis kurti santykių, blėsta. Tad nieko keisto, kad daugelį porų kamuoja klausimas – kaip išsaugoti trauką vienas kitam per daugelį metų?

Psichologas, seksologas ir knygų autorius Jordanas Gray atliko apklausą, kurioje dalyvavo poros, susituokusios nuo kelių mėnesių iki 50 metų. Jos sutiko, kad seksualinis potraukis yra lyg potvynis ir atoslūgis – tai ateina, tai pranyksta, rašoma goodmenproject.com.

Na, o priežastys gali būti labai įvairios – nuo streso iki blogos nuotaikos ar įtempto darbo, tačiau net jeigu jas atmestumėme, seksualinis potraukis vis tiek silpnėja. Kodėl ir kaip to išvengti?

Pažvelkite į veidrodį

Kaip tikina psichologas, nuo mūsų savijautos priklauso ir požiūris į partnerį. Jeigu jaučiamės gerai, esame laimingi, pasitikime savimi, tuomet ir partneris yra patrauklus; tačiau jeigu esame nusiminę ir sunerimę, tuomet antroji pusė irgi gali prarasti savo žavesį.

Tad pirmiausia reikėtų ne kaltinti kitą dėl savo blogos nuotaikos ir jo šaltumo, o pažvelgti į veidrodį ir nuoširdžiai atsakyti: kiek stengiausi dėl savo partnerio ir ar esu jam patrauklus?

Raskite laiko vienas kito pasiilgti

Gyvename bendravimo perpildytame pasaulyje, kadangi bet koks žmogus yra šalia mūsų vos per vieną pranešimą. Tačiau nuolatinis bendravimas, tegu ir virtualus, nepalieka vietos ir sukelia nerimą.

Buvimas visą laiką kartu nesukelia ilgesio, todėl malonumas ilgainiui virsta pareiga. Duokite vienas kitam protingos laisvės, erdvės ir mokėkite užsiimti savo veikla be kito žmogaus.

Nebūtina rašyti kas valandą, atsiskaityti už kiekvieną savo žingsnį – išmokę mėgautis savo laisve ir privatumu, jūs dar labiau saugosite kuriamus santykius ir jausite jų privalumus.

Nusiteikite meilei

Mūsų smegenys veikia įdomiu būdu – geriausia, kai sutampa mintys, žodžiai ir veiksmai. Kai tik priimame partnerį kaip savaime suprantamą dalyką, nesistengiame dėl jo ir nieko nedarome dėl santykių, tuomet smegenys ir nusiteikia taip, kad antroji pusė paprasčiausiai nerūpi.

123RF.com nuotr./Pora virtuvėje
123RF.com nuotr./Pora virtuvėje

Tačiau puikiai veikia ir atvirkštinė situacija – kai tik pradedate jausti atšalimą, pagalvokite, kiek daug pastangų įdėjote, kad būtumėte kartu, kiek visko patyrėte ir pasiekėte. Pakeisti smegenų veiklą galite keliais veiksmais, pavyzdžiui, pakeisti požiūrį į partnerio elgesį arba nenustoti flirtuoti.

Kai žiūrite į savo gyvenimą iš optimistinės pozicijos, smegenys mokosi priimti visus įvykius iš pozityviosios pusės. Na o viso to efektas yra tas, kad keičiasi požiūris ir į savo gyvenimo vertinimą. Tas pats galioja ir santykiams, tad galvokite, kad kiekvienas partnerio poelgis yra nulemtas geriausių lūkesčių.

Pavyzdžiui: jūs galite galvoti, kad moteris visai nesistengia atrodyti patraukliai, nes vaikšto namuose su sportine apranga ir be makiažo, tačiau jeigu pakeisite požiūrį, tuomet galite į tai pažvelgti kitaip ir manyti, kad moteris taip pasitiki jumis, jūsų santykiais, kad nebijo būti tokia, kokia jai tądien būti komfortiška.

Tad toks mąstymo modelis daugelyje situacijų jus gali išgelbėti, priversti pamatyti savo partnerį iš naujo ir vienas kitu labiau pasitikėti. Galiausiai jau minėtas flirtas santykius gali kilstelėti į naują lygmenį ir priversti prisiminti, kaip jautėtės santykių pradžioje. O juk dažniausiai ta pradžia yra itin jaudinanti!

Pagalvokite apie tai, ką galite prarasti

Kad ir kaip sunku suvokti, tačiau viskas gyvenime turi pradžią ir pabaigą, o santykiai taip pat nėra amžini. Ką darytumėte, jeigu žinotumėte, kad kažkuris vakaras su mylimu žmogumi yra paskutinis? Gal daugiau kalbėtumėte apie meilę, o gal – būtumėte mielesni, švelnesni, atviresni?

Meilė, kaip ir laimė – mūsų pačių pasirinkimas, mūsų minčių rezultatas.

Kartais prisimindami, kad viskas turi natūralią pabaigą, jūs tapsite nuoširdesni ir labiau įvertinsite akimirkas, kai esate kartu. Susitelkite į tai, ką jūs vertinate savo partneryje, ką mylite ir kaip galite tą meilę parodyti.

Visą savo seksualinę energiją nukreipkite į partnerį

Poroje prarasite labai daug, jeigu seksualinę energiją eikvosite ne vienas kitam, bet aplinkai, kitiems žmonėms ir pan. Įsivaizduokite, kad seksualinė energija yra lyg vanduo, kuris teka jūsų kūnu ir visa tai galite reguliuoti. Prisiminkite, kaip veikia smegenys ir jūsų nusiteikimas – kuo daugiau pastangų įdėsite, tuo bus geresni rezultatai.

Shutterstock nuotr./Pora.
Shutterstock nuotr./Pora.

Nėra nieko blogo ir išoriniuose erotiniuose dirgikliuose, tačiau susijaudinti žiūrint į savo partnerį, o ne į svetimus kūnus ekrane yra kur kas maloniau. Tad jeigu norite išsaugoti aistrą, viskas priklauso tik nuo jūsų. Meilė, kaip ir laimė – mūsų pačių pasirinkimas, mūsų minčių rezultatas.

Tad atmeskite viską, kas jus dirgina ir mėgaukitės savo partneriu kaip pirmomis draugystės dienomis. Geriau į mylimą žmogų žiūrėti pro rožinius akinius, o ne per padidinamąjį stiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai