Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 20

Klauskite teisininko: kaip apginti garbę ir orumą?

Vis dažniau kyla situacijų, kai yra pažeidžiamos fizinio asmens garbės ir orumo bei juridinio asmens verslo reputacijos teisės, o tokių pažeidimų atvejų skaičius socialiniuose tinkluose vis didėja. Skaitytoja klausia, ką daryti, kai socialinėje erdvėje apie ją buvo paskleista informacija, įžeidžianti mano garbę ir orumą, taip pat paskleistos melagystės apie jos parduodamą produkciją. Į klausimą atsako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė, advokatė Marija Židonienė.
Asociatyvi nuotr. ir advokatė Marija Židonienė
Asociatyvi nuotr. ir advokatė Marija Židonienė / Shutterstock ir Auros Šimkienės nuotr.

Skaitytoja klausia: Socialinėje erdvėje apie mane buvo paskleista informacija, įžeidžianti mano garbę ir orumą, taip pat paskleistos melagystės apie mano parduodamą produkciją. Kadangi turiu elektroninę parduotuvę, tokios informacijos paskleidimas turėjo didelės įtakos mano pardavimams. Ar galiu tikėtis savo teisių gynimo, jei žinau asmenis, paskleidusius tokią informaciją?

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas