Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 15

Klauskite teisininko: kaip dalinamas bendras turtas, jei skyrybos vyksta dėl partnerio neištikimybės?

Sutuoktiniai, sudarydami santuoką, bemaž kiekvienu atveju tikisi ilgos ir laimingos santuokos. Visgi neretai pasitaiko atvejų, kai pastarieji susiduria su problemomis, kurios gali nulemti santuokos griūtį. Neištikimybė – dažnai pasitaikanti viena iš skyrybų priežasčių.
Asociatyvi nuotr. ir Lina Sakalauskienė
Asociatyvi nuotr. ir Lina Sakalauskienė / Shutterstock ir asmeninio arch. nuotr.

Kaip vyksta turto padalinimas, jei santuoka nutrūksta dėl vieno iš sutuoktinio kaltės, bei kas gali nulemti turto padalinimą, į skaitytojo atsiųsta klausimą atsako advokatas.

Skaitytojos klausimas: „Pora santuokoje pragyveno 22 metus. Kartu pasistatė namą, įsigijo butą. Abu šie objektai registruoti vyro vardu. Prieš porą metų paaiškėjo vyro neištikimybės faktas, todėl moteris nusprendė skirtis. Kartu su ja liko gyventi du nepilnamečiai vaikai. Nors vyras sutiko, kad skyrybos vyksta dėl jo kaltės, neištikimybės, dalinantis turtą siekė, kad buvusi sutuoktinė neturėtų teisės į namą ir/ar butą. Jame jis liko gyventi su nauja partnere. Įdomu būtų sužinoti, kaip tokiu atveju, jei yra žinoma vieno iš sutuoktinių neištikimybė, o turtas – bendras, jis turėtų būti dalinamas? Ar dėl to, kad skyrybos įvyko dėl sutuoktinio kaltės, nukentėjusi pusė įgyja kažkokių privilegijų (tarkime, daugiau teisių į bendrą nuosavybę)?

Kiek dalinantis bendrą turtą skyrybų dėl sutuoktinio kaltės atveju, svarbus santuokoje praleistas laikas? T.y. ar situacija keičiasi, jei susituokus buvai iki 10 metų, ar daugiau nei 20 metų?

Gal dar galima sužinoti, kaip yra kitose šalyse? Tarkime, JAV neištikimybės faktas yra labai svarbus dalinantis turtą, jei įrodoma, kad skyrybos įvyko dėl neištikimybės.

Ką tokiu atveju duoda vedybinė sutartis, kuri Lietuvoje dar nėra itin populiari?“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi