Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 18

Mano vyras nebenori mylėtis. Ką skubiai daryti, kad nenueitų į kairę?

Tyrimai rodo, kad šio amžiaus pradžioje poros seksu mėgaujasi net devynis kartus rečiau nei XX amžiaus pabaigoje. Visuomenė mus verčia manyti, kad tikras vyras nuolatos nori sekso. „Jei mano vyras nebenori sekso, tai reiškia, kad su manimi yra kažkas ne taip“ – skundžiasi moteris. „O Dieve, tai katastrofa ir mes netrukus skirsimės“ – jai antrina kita. Ar tikrai tikras vyras visada turi norėti mylėtis? Kokios yra dažniausios sumažėjusio vyro lytinio potraukio priežastys ir kaip jam galima padėti?
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Lytiniai santykiai – kaip šokoladas

Mylėjimasis yra svarbi mūsų santykių dalis. Viskas gerai, kol santykiai nauji ir pilve skraido drugeliai. Deja, tai trunka neilgai. Pradžioje mūsų santykiuose daug aistros ir negalime ištverti nė akimirkos vienas be kito, tačiau indų plovimas, darbo reikalai ir nesibaigiantys rūpesčiai daro savo.

Tikrovė tokia, kad mūsų kūnas tampa tolerantiškas neurocheminių hormonų kokteiliui. Dopaminas, oksitocinas ir vazopresinas pradinėje įsimylėjimo fazėje skatina geismą ir svaiginančiai įkyrius jausmus, kai pirmą kartą įsimylite. Ilgainiui šie hormonai nustoja stimuliuoti smegenis ir beveik visas poras užvaldo rutina, rūpesčiai ir kažkuris iš partnerių nebenori mylėtis, nes seksas nebe toks jaudinantis, koks buvo santykių pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne