Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miegojimo padėtis išduoda asmenybės požymius: ką jūsiškė sako apie jus?

Jei norite sužinoti tikrąją žmogaus asmenybę, pažvelkite į jį miegantį. Mokslininkai mano, kad žmogaus kūno padėtis jam miegant – svarbi užuomina apie tai, koks jis yra, rašo bbc.co.uk.
Moteris lovoje.
Moteris miega / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Miegas Asmenybė

Profesorius Chrisas Idzikowskis, Miego vertinimo ir konsultavimo tarnybos direktorius, išanalizavo šešias įprastas miego padėtis ir nustatė, kad kiekviena jų yra susijusi su tam tikru asmenybės tipu.

„Mes visi žinome savo kūno kalbą, kai esame atsibudę, tačiau pirmą kartą pavyko išsiaiškinti, ką apie mus pasako mūsų pasąmoninė laikysena. Įdomu tai, kad už laikysenos slypintis profilis dažnai labai skiriasi nuo to, ko tikėjomės“, – teigia profesorius.

Štai šešios miego padėtys (žemiau esančiame paveikslėlyje iš kairės į dešinę), tirtos prof. Ch.Idzikowskio.

Vaisius (41 proc.). Žmonės, susisukę į vaisiaus / embriono pozą, apibūdinami kaip stiprūs, bet jautrūs širdyje. Pirmą kartą susitikę su žmogumi jie gali būti drovūs, bet greitai atsipalaiduoja. Tai labiausiai paplitusi miego padėtis. Ją pasirinko 41 proc. iš 1 000 apklausoje dalyvavusių žmonių. Moterų, pasirenkančių šią padėtį, yra du kartus daugiau nei vyrų.

Rąstas (15 proc.). Tai padėtis, kai žmogus guli ant šono nuleidęs abi rankas, kojos – ištiestos, sudėtos viena ant kitos. Taip miegantys žmonės – lengvai bendrauja, mėgsta būti minioje ir pasitiki nepažįstamais žmonėmis. Tačiau jie gali būti naivūs.

Siekiantis (13 proc.). Sakoma, kad žmonės, kurie miega ant šono, ištiesę abi rankas į priekį, yra atviri, tačiau gali būti įtarūs, ciniški. Jie lėtai priima sprendimus, bet kartą apsisprendę, vargu ar kada nors pakeis savo nuomonę.

Kareivis (8 proc.). Padėtis, kai žmogus guli ant nugaros, o abi rankos – prispaustos prie šonų. Taip miegantys žmonės dažniausiai būna ramūs ir santūrūs. Jie nemėgsta triukšmo. Sau ir kitiems yra linkę kelti aukštus reikalavimus.

Laisvas kritimas (7 proc.). Gulima ant pilvo, rankomis apglėbus pagalvę, o galva pasukta į vieną pusę. Įžūlūs, bendraujantys žmonės, tačiau viduje gali būti nervingi. Jie turi vadinamąją „plonytę odą“, nemėgsta kritikos ir ekstremalių situacijų.

Jūrų žvaigždė (5 proc.). Padėtis, kai gulima ant nugaros, abiem rankomis apglėbus pagalvę. Taip miegantys žmonės – geri draugai, nes yra visada pasiruošę išklausyti ir pasiūlyti pagalbą. Paprastai jie nemėgsta būti dėmesio centre.

Likę apklausos dalyviai teigė, kad miego padėtis yra kitokia nei išvardytos arba jos nežino.

123RF.com nuotr./Miegas
123RF.com nuotr./Miegas

Poveikis sveikatai

Ch.Idzikovskis taip pat tyrė įvairių miego padėčių poveikį sveikatai.

Jis padarė išvadą, kad laisvojo kritimo padėtis naudinga virškinimui, o jūrų žvaigždės ir kareivio padėtys – sukelia knarkimą ir blogą miegą.

Profesorius sakė: „Miegant ant nugaros (be pagalvės), skrandžio turinys lengviau patenka atgal į burną, žmogus pradeda knarkti, naktį gali pablogėti kėpavimas. Tai nereiškia, kad miegantysis lengvai pabunda, tačiau miegas – ne toks geras.“

Per tyrimą taip pat nustatyta, kad dauguma žmonių greičiausiai nekeičia savo miego padėties. Vos 5 proc. teigė, kad kiekvieną naktį miega vis kitaip.

Antklodės padėtis

Ch.Idzikowskis nustatė, kad viena ranka arba koja, kyšanti iš po antklodės, yra labiausiai paplitusi britų miego padėtis.

Tik vienas iš dešimties žmonių mėgsta visiškai užsikloti antklode.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas