Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mintys apie seksą su kolega neduoda ramybės?

Ši tema anksčiau buvo tabu, tačiau dabar romantiški santykiai darbe dažnai išsirutulioja į kai ką rimčiau. Tačiau ką daryti, jei sekso norisi, o rimtų ketinimų nėra? Apklausa parodė, kad tokie santykiai įtakos darbo kokybei nedaro.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Naujienų portalas Business Insider atliko tyrimą – buvo siekiama sužinoti, ką amerikiečiai mano apie tarnybinius romanus ir apie „atsitiktinį“ seksą su kolega. Taip buvo sureaguota į Liz Ryan straipsnį „Visa tiesa apie seksą darbe“. Jame teigiama, kad visuomenė pagaliau turėtų pripažinti, jog tai – normalus reiškinys.

Buvo apklausta 2 500 žmonių, kurių dauguma teigė, kad turi teisę į romaną su kolega. Net 90 proc. apklaustųjų teigė, kad galima turėti seksualinių santykių su tais kolegomis, su kuriais nesitrini alkūnėmis viename kabinete.

Tačiau buvo nustatytos ir šiokios tokios ribos: daugiau kaip pusė įsitikinę, kad nieko gera, jei viršininkas (-ė) užmezga intymius santykius su pavaldiniu. Taip pat beveik visi pritarė, kad nebūtina visam biurui žinoti, jog miegama su ta ilgakoje administratore – paslaptis geriau saugoti.

Apklaustiesiems buvo pasiūlyta išsirinkti vieną iš teiginių, apibūdinančių seksą su kolegomis: „Tai visada blogai“, „Dažniausiai tai blogai baigiasi“, „Tai visai nieko, jei tik nekliudo darbui“, „Tai fantastiška!“. Tik 10 proc. apklaustųjų išsirinko pirmąjį, daugiau kaip 20 proc. – antrąj variantą.

Daugiau kaip pusei atrodė, kad jei intymūs santykiai netrukdo bendram darbui – jie visiškai toleruotini. Beje, net 92 proc. atsakiusiųjų į klausimus, pasirodo, yra neabejingi vienam iš savo kolegų ir svajoja apie tarnybinį romaną! O du trečdaliai bando atkreipti nusižiūrėto asmens dėmesį.

54 proc. apklaustųjų jau turėjo intymių santykių su kolegomis, nors daugiausia jų nebuvo nuolatiniai ar ilgai trunkantys. Privengiama tiesioginių viršininkų – su jais ryžosi pasimylėti vos 14 proc. apklaustųjų.

Na, o vadovai drąsesni: 35 proc. prisipažino, kad meilės džiaugsmus patyrė su savo pavaldinėmis (-iais). Taigi, daugumos nuomone, saugiausia intymius santykius užmegzti su ant to paties karjeros laiptelio stovinčiu kolega. Beje, net 49 proc. TAI darė savo biuruose!

Į klausimą „Kokios įtakos seksas su kolega turėjo jūsų darbo kokybei?“, dauguma respondentų atsakė, kad jokios. Tik labai maža dalis teigė, jog tai turėjo labai geros ar labai blogos įtakos. Daugumai seksas su kolega niekaip nepadėjo kilti karjeros laiptais, bet ir nepakenkė, tad jie visiškai patenkinti tokiu savo gyvenimo nuotykiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne