Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterys, kurios savo elgesiu žlugdo vyrus

Meilė tokio tipo moteriai prilygsta ligai: vyras sau jau nebepriklauso, o tiesiog, moteriai paliepus ir panorėjus, ima aklai vykdyti visas jos užgaidas. Jei vyras neatsitokėja ir neišsiskiria su tokia moterimi, ji gali jį sužlugdyti – jis užmokės savo karjera, pinigais, ateities planais. Viskuo.
Mergina
Mergina / 123RF.com nuotr.

Apie tai, kokio tipo moterys taip stipriai veikia vyrus, rašoma portale tsn.ua. Kol tokios moterys yra šalia vyro, tol šio gyvenimo kokybė negerėja. Kai išsiskiria, paprastai viskas ima tvarkytis, problemos, kurios dar vakar atrodė neišsprendžiamos, stebuklingai susitvarko, tarsi savaime.

Moteris, kurios kelia pavojų vyrui, galima suskirstyti į keturias kategorijas:

Motina

Ši moteris labai panaši į jo mamą. Ji gali būti tiek jos kopija, tiek absoliučiai nebūti panaši, tik priminti mamą kažkuriuo niuansu – galvos pakreipimu, rankų forma, klubų linkiais. Kai vyras į ją žiūri, jo galvoje tarsi kažkas užsiveda, kažkoks mechanizmas, ir toji moteris įgyja vyrui tokių galių, kokių jo mama kažkada turėjo vaikystėje.

Klausimas logiškas: kam reikia vyrui tokios moters, ypač jeigu jis sėkmingas, turi puikų darbą, gerai uždirba? Gal ir paradoksalu, tačiau būtent tokiems vyrams ir reikalinga motiniška globa bei rūpestis. Kuo sėkmingesnis ir itin kryptingai save realizavęs vyras, tuo anksčiau jis atsiskirs nuo savo motinos.

Ir tuomet vyras stengiasi bėgti vis toliau, šokti vis aukščiau, parnešti vis daugiau, nupirkti vis brangiau...

Gerai, štai ir dingo iš jos akiračio stiprus vyras, kuris viduje išlieka mažu vaiku, trokštančiu šilumos ir švelnumo. Beje, jis pats dėl to kaltas – už sėkmę, kaip ir už viską gyvenime, reikia susimokėti. Ir tuomet jis sutinka moterį, kuri taip primena jo mamą. Jis viskam dėl jos pasiryžęs!

Nieko nuostabaus, kad toji moteris pradeda jį valdyti, jam vadovauti. Jis tada savaime įjungia „vaiko“ programą, tačiau kaip vyras ima degraduoti. Užburtas ratas.

Seksualinė fantazija

Ji – jo svajonė, jo nerealizuotoji seksualinė fantazija. Gali būti, kad ji panaši į klasiokę, kurią jis mylėjo be atsako, į kokią aktorę ar modelį. Sutikęs panašią moterį, vyras galvoja tik apie seksą: juk dabar jis gali gauti tai, ko taip troško dar paauglystėje – taip jis atsikrato savo senų kompleksų.

Ir jei tokia moteris į jo jausmus atsako, vyrui tada rodosi, kad jam nieko daugiau ir nereikia, kad pasaulis nebeegzistuoja, tačiau būtent tada tas pasaulis ir keršija, tokios išdavystės neatleidžia.

„Vargšė avelė“, arba prarasta dukra

Tai istorija, kai subrendęs, suaugęs vyras sutinka savo prarastą dukrą. Žinoma, ne tiesiogine prasme. Paprasčiausiai dėl kažkokių priežasčių jis savęs nerealizavo kaip tėvo, tarkim, norėjo dukros, o gimė sūnus. Arba – gimė dukra, tačiau buvo pasinėręs į verslą ir neskyrė jai pakankamai dėmesio. Taigi, variantų čia gali būti daugybė.

Ir štai, sutikęs moterį, kuri jam atrodo labai nelaiminga, kuriai reikia globos ir rūpesčio, jis strimgalviais puola į pagalbą. Jo elgesys – ne kas kita, kaip nerealizuota tėvystė; šalia tokios moters vyras jaučiasi visagalis, beveik Dievas, o tai itin glosto jo savimeilę.

Nuo įprastinio ir sveiko vyro rūpinimosi savo moterimi šie santykiai skiriasi tuo, kad „vargšė avelė“ visą laiką maitina vyrą jausmu, kad jai reikia pagalbos. Kaskart ji taip jautriai dėkoja jam už viską, ką jis dėl jos daro, kad jis, iš vienos pusės, jaučiasi itin laimingas, o iš kitos – suvokia, kad šiek tiek jam dar trūksta iki Dievo lygmens – to, kokiu jis nori būti tos moters gyvenime.

Ir tuomet vyras stengiasi bėgti vis toliau, šokti vis aukščiau, parnešti vis daugiau, nupirkti vis brangiau... Tokio inertiško gyvenimo pasekmė – dingsta vyro savisaugos instinktas: jis elgiasi neapgalvotai, lenda į rizikingus sandorius.

Kuo dėta moteris? Tokia „vargšelė“ sugriauna vyro sveiką realybės suvokimą, nes toks elgesys duoda tik apgailėtiną rezultatą.

Sirena

Ketvirtas moterų, žudančių vyrus, tipas. Jos tiesiogine to žodžio prasme veda vyrą į jo gyvenimo pragaištį ir netgi mirtį.

Tarkim, vyras turi svajonę – iškelti savo kandidatūrą į prezidentus ar pradėti šokinėti parašiutu – tikslą, kuris jam gali daug kainuoti. Ir visi, kurie jam nėra abejingi, įkalbinėja gerai pagalvoti, ar verta tai daryti, pasverti riziką, visus niuansus.

Tačiau atsiranda moteris, kuri ima kaitinti jo jausmus ir tą jo seną svajonę traukti iš pelenų. Tada vyras būna euforijoje: „Pagaliau aš sutikau tą vienintelę, kuri mane palaiko visur ir visada, kuri mane supranta!“

Vyras pasirengęs tai moteriai po kojomis pakloti visą pasaulį, nesuvokdamas, kad ji, kaip Homero sirena, savo saldžiu balseliu tik ir vilioja, tik ir tetrokšta jo žūties. Kai jis pagaliau atsitokėja ir supranta, kas ir kaip, dažnai būna jau sudėtinga ištaisyti situaciją – turtai užrašyti jai, verslas apleistas, viskas padovanota...“

O sirena juokiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas