Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nebedžiugina seksas? Patarimai, padėsiantys pasiekti nepamirštamą „O“

Atrodo, kad jūsų seksualinis gyvenimas stovi vietoje? Įvairiausi užgriūvę rūpesčiai, tokie kaip darbas, vaikai ir įvairiausi buities reikalai neleidžia nė pasvajoti apie aistringą ir jaudinantį laiką lovoje. Dalinamės patarimais, kurie padės ne tik tinkamai nusiteikti, bet ir pasiruošti seniai patirtiems malonumams.
Pora mylisi
Pora mylisi / Shutterstock nuotr.

Neabejokite, kad esate verti gero sekso

Neleiskite savikritikai užvaldyti jūsų proto. Na ir kas, kad nenumetėte po gimdymo priaugto svorio? Na ir kas, kad jūsų kūnas nebeatrodo taip pat, kaip atrodė, kai buvote 19 metų, ar ant kaktos išaugęs spuogas. Kai užsiimate seksu, jūsų partneriui mažiausiai rūpi, kokias savo kūno dalis laikote netobulomis. Jis tiesiog mėgaujasi pačiu procesu. O ir prisiminkite, kad ir partnerių kūnai nebūna tobuli. Pabandykite ir jūs atsiduoti momentui, rašoma everydayhealth.com straipsnyje.

Paskirkite pasimatymą

Planuoti seksą iš anksto galbūt ir atrodo keistoka, tačiau tai tikrai gali padėti pagerinti seksualinius potyrius. Galbūt jums tiesiog reikia sustiprinti intymų ryšį su partneriu ir tam nerandate laiko savo kalendoriuje? Kaip planuojate jogos ar pilateso užsiėmimus, taip galite suplanuoti ir laiką seksui. Paskyrę laiko sekso pasimatymui, ruoškitės jam lyg ruoštumėtės į pirmus pasimatymus – preliudiją žinutėmis, nuotraukomis ar garso įrašais pradėkite jau iki paties susitikimo.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

Pamirškite, kas patenka į „normalumo“ sąvoką

Apklausos JAV rodo, kad moterys nevengia išbandyti įvairiausių sekso formų: 17 proc. yra išbandžiusios surišimą, 20 proc. – seksą užrištomis akimis, 30 proc. – analinį seksą, 62 proc. masturbuojasi, 40 proc. naudoja vibratorius, 70 proc. reikia klitorinės stimuliacijos, kad patirtų didyjį „O“, 18 proc. prioritezuoja oralinį seksą. Tad jei manote, kad jūsų seksualinės fantazijos ir poreikiai yra keisti – meskite šį nusistatymą, kadangi sekse galima viskas, kas neperžengia jūsų abiejų ribų. Ir to nereikėtų gėdytis.

Skausmą mainykite į malonumą

Seksas turi būti malonus. Jeigu jaučiate skausmą, reikia ieškoti jo priežasčių, nes taip būti neturėtų. Tai gali būti dėl ir paprastų dalykų – tokių kaip netinkama poza arba lubrikanto nenaudojimas. Bet taip pat skausmas gali kilti ir dėl pienligės, nediagnozuotų LPL, šlapimo pūslės uždegimo ar net vėžio. Būtinai pasitarkite su ginekologu dėl skausmo priežasčių.

Pažinkite save

Meskite nusistovėjusius stereotipus ir tai, ką matote filmuose – tik 30 proc. moterų orgazmą pasiekti gali sueities metu. Kitoms reikia papildomų pajėgumų – pavyzdžiui, klitorinės stimuliacijos. Tad nebijokite paprašyti partnerio, kad dėmesio skirtų ir šiai sričiai.

123RF.com nuotr./Orgazmas
123RF.com nuotr./Orgazmas

Sakykite partneriui, ką daryti

Nors jam gali nepatikti, kai duodate nurodymus kitose gyvenimo srityse, bet jūsų partneris tikrai įvertins, jeigu jam pasakysite, kas jums suteikia malonumą. Galbūt norite, kad jis būtų švelnesnis, o gal kaip tik, kad būtų grubesnis? Galbūt norite, kad kuriai kūno vietai skirtų daugiau dėmesio? Pasakykite jam, kas jus užveda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne