Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norite karštesnio sekso? Atsikratykite šio įpročio

Geresnis seksualinis gyvenimas dėliojasi kaip dėlionė – tam įtakos turi daugybė veiksnių. Specialistai sako, kad atsisakę alkoholio taip pat galite tikėtis karštesnio intymumo. Alkoholis ne tik plonina piniginę, grasina įvairiomis ligomis, priklausomybe ir prastesne fizine sveikata – dėl jo seksas tikrai kenčia.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Kaip aiškina dietologė Chloe McLeod, atsisakius alkoholio, net ir laikinai, gali labai pagerėti lytinis pajėgumas ir patiriamas malonumas.

„Alkoholis gali sumažinti lytinį potraukį ir pabloginti lytinį pajėgumą dėl savo slopinamojo poveikio, – sako ji. – Atsisakę alkoholio galite pajusti didesnį jautrumą ir susijaudinimą, pagerinti ištvermę ir bendrą seksualinę sveikatą. Be to, dėl blaivybės pagerėjusi fizinė ir psichinė savijauta gali sustiprinti intymumą ir ryšį su partneriu.“

Blaivybės nauda sveikatai neapsiriboja tik geresniu seksu, rašoma Body and Soul.

Platesnė alkoholio atsisakymo nauda sveikatai

Net ir laikinas alkoholio atsisakymas gali turėti įvairių teigiamų pasekmių sveikatai, sumažinti lėtinių ligų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių ligos ir tam tikros vėžio rūšys, riziką ir palaikyti sveiką svorį.

Kai kurie privalumai: geresnė kepenų veikla, virškinimas, maistinių medžiagų įsisavinimas ir efektyvesnė medžiagų apykaita, o ilgesnis alkoholio nevartojimas taip pat susijęs su odos sveikata ir išvaizda, geresne miego kokybe ir didesniu energijos kiekiu.

Kada prasidės nauda sveikatai?

Yra daug privalumų laikinai susilaikyti nuo alkoholio ilgesnį laiką, sako C.McLeod.

„Vieno mėnesio iššūkis gali būti nepaprastai naudingas, – aiškina ji. – Tai suteikia organizmui pertrauką nuo toksinio alkoholio poveikio, leidžia detoksikuotis ir atsigauti. Daugelis žmonių pastebi, kad po mėnesio be alkoholio geriau miega, turi daugiau energijos ir jaučiasi psichologiškai skaidresni.“

Be to, dietologė sako, kad laikinos ar nuolatinės blaivybės naudą galima pajusti gana greitai: „Kai kuriuos privalumus, pavyzdžiui, geresnį miegą ir daugiau energijos, galima pastebėti per kelias dienas ar savaitę“, – sako ji. – Kitiems privalumams, pavyzdžiui, geresnei odai ir geresniam virškinimui, gali prireikti poros savaičių.“

„Reikšmingesni sveikatos pagerėjimai, pavyzdžiui, geresnė kepenų veikla ir mažesnė lėtinių ligų rizika, gali pasireikšti per mėnesį ir ilgiau“, – priduria ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas