Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: COVID-19 kelia pavojų prancūzų papročiams – pamirškite bučinius!

Du kartus per metus Louise al-Hakkak sėdėdavo savo verandoje Burgundijoje, laukdama savo sesers Floros ir su nerimu lūkuriuodama „la bise“ akimirkos.
Prancūziškas bučinys į skruostą
Prancūziškas bučinys į skruostą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šioje mišrioje prancūzų-irakiečių šeimoje tik Flora mėgavosi tradiciniu prancūzišku pasisveikinimu pakštelint į abu skruostus. Pasak L.Al-Hakkak, jai ir jos tėvui: „Tai buvo daugiau prievolė nei kas kita“.

Tačiau laikai pasikeitė.

„COVID privertė mus pamiršti „la bise“,–sako 23-ejų L.al-Hakkak. – Dabar daug lengviau. Man nebereikia vis savęs klausinėti, ar turėčiau bučiuoti vieną ar kitą žmogų, ar ne.“

Prancūzijoje „la bise“ yra ilgametė tradicija – taip sveikinamasi su artimaisiais ar net nepažįstamais žmonėmis, tačiau koronavirusas šį paprotį pakeitė. Per visą pandemiją Prancūzijos valdžios institucijos ragino žmones vengti fizinio kontakto, kad virusas neplistų.

Tačiau dabar, kai daugiau nei pusė Prancūzijos gyventojų yra bent iš dalies pasiskiepiję, o dauguma karantino apribojimų panaikinti, daugelis nesutaria, ar reikėtų grįžti prie įprasto pasisveikinimo būdo ir abejoja, ar jis apskritai buvo toks jau geras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas