Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Santykių ekspertai: šie 7 kūno kalbos ženklai gali išduoti neištikimybę

Neištikimybė santykiuose stipriai paliečia abudu partnerius bei pasitikėjimą vienas kitu. O pastebėti išdavystę galima ne tik imantis detektyvinio darbo.
Neištikimybė
Neištikimybė / 123RF.com nuotr.

Santykių ekspertai teigia, kad daugeliu atvejų užtenka atkreipti dėmesį į keletą subtilių savo antrosios pusės elgesio ženklų, kad suprastumėte, ar jūsų santykiams kilo pavojus, rašoma besthealth.com. Ką patartina pastebėti?

Vengia akių kontakto

„Dažnai, kai žmogus turi ką slėpti, pirmiausia gali pakisti akių kontaktas, tarkime, kaip dažnai žiūrima į antrąją pusę, – pažymi konsultantas ir gydytojas Jasonas Drake'as. – Akių kontaktas neištikimam partneriui gali tapti nemalonus. Kai jie užmezga akių kontaktą su partneriu, tai dažnai primena jiems apie jų slepiamą paslaptį ir į paviršių gali iškilti nemalonios emocijos.“

Kaip aiškina J.Drake'as, dažnai neištikimas partneris jaučia didžiulę gėdą, o vengdamas akių kontakto, jis gali jausti, kad jo antroji pusė skiria jam mažiau dėmesio.

Akių kontaktas gali tapti pernelyg dažnas ir intensyvus

Kita vertus, kai kurie žmonės gerai žino, kad akių kontaktas yra pirmas dalykas, kuris pakinta, kai tenka saugoti paslaptį, todėl jie pernelyg stengiasi jį sustiprinti. „Šis asmuo mano, kad jis tiesiog palaiko tokį patį akių kontaktą kaip ir anksčiau. Tačiau net ir nežymūs akių kontakto didinimo pokyčiai gali būti ženklas, kad jie bando nuslėpti paslaptį“, – sako J.Drake'as.

Bando užsidengti burną

„Kai neištikimas partneris nenori spręsti problemos arba atsakyti į jūsų klausimą apie ištikimybę, jis automatiškai užsidengia lūpas rankomis, o tai yra akivaizdus melo požymis“, – aiškina santykių ekspertė Tiffany Homan.

Tai gali būti visa ranka, tik pirštas arba sugniaužtas kumštis (kuris taip pat rodo įtampą), priartintas prie burnos.

123RF.com nuotr./Meilės trikampis
123RF.com nuotr./Meilės trikampis

Nusisuka visu kūnu

Kaip ir vengimas užmegzti akių kontaktą, taip ir kūno atitraukimas nuo partnerio kalbant, net ir nežymus, gali būti rimtas ženklas. „Kai esame teisūs ir neturime ko slėpti, mūsų laikysena yra atvira; nusisukimas reiškia, kad partneris nuo jūsų kažką slepia“, – pataria moterų terapeutė Kiara Ivory.

Pasak seksualinės komunikacijos profesorės ir santykių ekspertės dr. Taros, žmogaus nusisukimas yra ir jo atsiskyrimo rezultatas. „Taip yra todėl, kad jie seksualinio ir emocinio artumo gauna kitur ir neturi energijos daugiau jo puoselėti namuose“.

Specialistė pataria į šį kūno kalbos ženklą atkreipti ir tada, kai jūsų partneris naudojasi savo išmaniaisiais įrenginiais. „Pavyzdžiui, jie nusisuka, kai rašo žinutes arba naudojasi socialiniais tinklais, kad jūs nematytumėte. Jei nėra ko slėpti ar ieškoti, nėra reikalo nusisukti ir įsitikinti, kad partneris nemato ekrano.“

Sukryžiuoja rankas

Be kūno judesių, kaltininkas gali rodyti ir kitus gestus, kurie rodo, kad jis yra jums uždaras. „Gynybinė kūno kalba pasireiškia nenoru atverti savo kūno, – aiškina savo puslapį hetexted.com turinti santykių ekspertė Callisto Adams. – Jie pasąmoningai saugo save, prisidengdami tarsi skydu sukryžiuotomis rankomis arba praktikuoja save raminančius judesius, pavyzdžiui, dešine ranka lengvai paliečia kairę ranką, ypač, kai susiduriama su tokia tema kaip neištikimybė.“

123RF.com nuotr./Pavydas
123RF.com nuotr./Pavydas

Neatsako į fizinę meilę

Galbūt norite apkabinti savo partnerį, o jis atsako apkabinimu viena ranka arba pasisuka šonu. Arba kai jį pabučiuojate, jis atsuka jums skruostą. Neištikimas asmuo gali vengti fizinio prieraišumo, nes jaučiasi kaltas ir to nenusipelnęs, nebesidomi jumis.

J.Drake'as taip pat atkreipia dėmesį, kad nerimą gali kelti ne jų fizinė reakcija į prieraišumą, o tai, kaip dažnai jie juo užsiima. „Pasikeičia, kaip dažnai jie laiko jūsų ranką arba apkabina. Pasikeičia, kaip dažnai jie jus pabučiuoja atsisveikindami. O pokyčiai miegamajame ir sekso dažnumas gali išduoti, kad jūsų partneris gali būti neištikimas.“

Yra pernelyg meilūs

Kaip jau sakėme, kaltas asmuo gali vis užmegzti akių kontaktą, norėdamas kompensuoti savo elgesį. Tas pats galioja ir aktyviems meilės pliūpsniams. K.Ivory sako, kad neištikimas partneris gali netikėtai pradėti „siūlyti papildomus apkabinimus, bučinius ir prisiglaudimus“. Ji aiškina, kad taip jie bando kompensuoti „pasąmonėje jaučiamą kaltę dėl neištikimybės“.

Galbūt dar didesnį nerimą kelia tai, kad neištikimi partneriai tai gali taikyti ir intymesnėje aplinkoje. „Jei jūsų partneris miegamajame staiga ima daryti kažką naujo, galite susimąstyti, iš kur jis išmoko šių gudrybių“, – sako klinikinė psichologė ir santykių ekspertė Carissa Coulston.

Pastaba: jei pastebėjote staigų elgesio ar kūno kalbos pokytį, gali būti, kad atėjo laikas rimčiau atkreipti dėmesį į neištikimybės galimybę. Žinoma, jokie kūno kalbos ženklai nėra patikimas būdas nustatyti neištikimybę, todėl visada geriausia bendrauti su partneriu ir apsvarstyti galimybę apsilankyti pas porų terapeutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas