Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
20:00

Seksas pirmojo pasimatymo metu: „jokiu būdu!“ ar „kodėl ne?“

Stereotipas, kad po pirmojo pasimatymo intymius santykius su vyru užmezga tik „lengvo elgesio“ merginos, gyvuoja jau daugelį šimtmečių. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje vis daugiau žmonių supranta, kad taip nėra. Išsiaiškinkime, kodėl kai kuriose situacijose visiškai normalu sutikti pasimylėti su nauju pažįstamu, rašo TVNET.
Seksas pirmo pasimatymo metu
Pirmasis pasimatymas / Shutterstock nuotr.

Paprastai moteris nusprendžia, ar užsiimti seksu per pirmąjį pasimatymą. Visuomenė mano, kad už šią „privilegiją“ ji taip pat atsako savo reputacija – visuomenės ir savo seksualinio partnerio akyse.

Ir šiuo atveju ji turėtų būti pasirengusi nemaloniems padariniams: visuomenės pasmerkimui, nepasitikėjimui ir negalėjimui tęsti santykių su šiuo partneriu.

„Faktas, kad šimtmečių senumo dogmos ir stereotipai suteikia mums visą pluoštą išankstinių nuostatų seksualumo tema“, – eidinyje „Marie Clarie“ pasakoja psichoterapeutė ir psichiatrė Aina Gromova ir pataria, kaip pasipriešinti socialiniams mitams, kaip pasakyti „taip“ nepakenkiant sau ir kokiais atvejais sutikimas ir noras yra svarbiau už rūpestį savo reputacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne