Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekstingas – ar tai visada neištikimybė?

Sekstingas – tai keitimasis seksualinio pobūdžio žinutėmis, nuotraukomis ar vaizdo įrašais su kitais žmonėmis. Tačiau ar sekso žinutės yra neištikimybės forma? Priklauso nuo to, kieno klausiate. Nors nėra griežto apibrėžimo, kas yra neištikimybė, iš esmės tai reiškia, kad asmuo palaiko emocinius ar seksualinius santykius su kitu asmeniu be partnerio sutikimo.
Neištikimybė
Neištikimybė / Shutterstock nuotr.

Taigi, kokią vietą neištikimybės sąvokos spektre užima sekso žinutės?

Iš pirmo žvilgsnio

Daugelis žmonių tokias žinutes laiko neištikimybe, tačiau viskas priklauso nuo to, kokias ribas aptarėte santykių pradžioje, rašoma verywellmind.com

Kai kuriems žmonėms, gyvenantiems atviresniuose santykiuose, sekstingas nėra neištikimybė, o monogamiškesniems – taip. Jei užklupote savo partnerį siunčiant sekso žinutes kitam asmeniui, pirmas žingsnis – pasikalbėti, kaip suvokiate santykių ribas ir nuspręsti, ar tai galite įveikti.

Sekstingas yra apgaudinėjimas, jei taip nusprendžiate

Psichoterapeutė Alex Iga Golabek sako: „Svarbu prisiminti, kad nėra vieno santykių šablono, jų yra daug. Atviras dialogas apie kiekvieno partnerio poreikius ir ribas gali padėti nustatyti susitarimus, kurių pasirenkame laikytis.“

Licencijuota porų terapeutė Kendra Capalbo ir „Concierge Couples Counseling“ įkūrėja, teigia: „Nėra vienos universalios taisyklės, kai reikia nustatyti, ar sekstingas yra neištikimybė.“

Taigi, svarbu tam tikrus dalykus aptarti su partneriu santykių pradžioje. Ar ketinate būti visiškai monogamiški? Galbūt rinksitės atvirus santykius? Jei tai darytumėte, kokias intymumo ribas nustatytumėte? Ar visame tame leidžiamas sekso žinučių siuntinėjimas?

Shutterstock nuotr./Neištikimybė
Shutterstock nuotr./Neištikimybė

Atsižvelkite į savo ribas

Jūsų pačių ribos ir vertybės vaidina didžiulį vaidmenį nustatant, ar kažkas yra apgaulė, ar ne. „Kiekviena pora turi nustatyti savo unikalias ribas ir sukurti erdvę, kurioje abu partneriai jaustųsi patogiai ir būtų gerbiami, – sako K.Capalbo. – Kai kurie žmonės gali suvokti, kad sekso žinutės peržengia šias ribas ir dėl to jaučiasi išduoti, tačiau kiti gali būti kitokios nuomonės.“

Sekso, meilės ir santykių trenerė Andrea Balboni iš „Zoe Clews & Associates“ aiškina, kad laikui bėgant jūsų asmeninės ribos gali keistis. Jei taip atsitinka, geriausia apie tai pranešti partneriui, kad galėtumėte viską aptarti. Tačiau jei kas nors nuolat keičia ribas, tai gali būti galios žaidimas arba manipuliacija: „Jei santykiuose nustatėte ir susitarėte dėl aiškių ribų, o jos nuolat peržengiamos, tai akivaizdi problema“, – tęsia ji.

Be to, čia galite įtraukti ir kultūrines bei visuomenines normas. Kai ką vyresni žmonės labiau linkę laikyti apgaule, o jaunesni – ne. Jei jūs ir jūsų partneris esate skirtingo amžiaus, kilę iš skirtingų vietovių arba turite skirtingą gyvenimo patirtį, jūsų nuomonės gali išskirti, kai reikia nustatyti, ar kažkas yra apgaulė, ar ne.

Kodėl daugelis žmonių mano, kad tai yra išdavystė

Dauguma žmonių, kurie renkasi monogaminius santykius, sekso žinutes laiko neištikimybe. Juk sekso žinutės kitam žmogui, partneriui nežinant, yra jo pasitikėjimo ir intymumo, kuriuo dalijatės, išdavystė.

Taip pat reikia atsižvelgti į emocinio romano sąvoką. Tai reiškia dviejų žmonių santykius, kurie imituoja romantiškus partnerių santykius artumu ir emociniu intymumu, tačiau fizinio artumo nėra. Ne visi emociniai romanai bus susiję su sekso žinutėmis, tačiau ribos tarp jų dažnai gali būti neryškios.

Galiausiai viskas priklauso nuo ketinimų. Net jei fiziškai nelietėte kito žmogaus, tačiau sąmoningai aptarinėjate norą ir fantazijas turėti lytinių santykių su tuo, kuris nėra jūsų partneris – tai nėra nekalta.

Psichoterapeutė A. I. Golabek sako, kad tai nebūtinai reiškia jūsų santykių pabaigą.

Tiesa, spręsti sekso žinučių problemą santykiuose nebus lengva. Kaip pastebi K.Capalbo, „tokioje situacijoje labai svarbu į pokalbį žiūrėti orientuojantis į atvirą bendravimą ir supratimą. Vadovaudamiesi jums kylančiomis emocijomis, pavyzdžiui, įskaudinimu ar sumišimu, padėkite pagrindą produktyviam pokalbiui.“

Tačiau ji taip pat sako, kad verta domėtis ir įsijausti į partnerio elgesį ir į tai, kas jį paskatino, nes tai gali suteikti įdomių įžvalgų.

Kaip tokios žinutės gali paveikti santykius

Lengva manyti, kad sekso žinutės yra mažiau pavojingos nei kitos neištikimybės formos, nes juk čia nėra fizinio artumo. Tačiau tai nereiškia, kad tai nebus skausminga.

Kaip aiškina K.Capalbo, sužinoję, kad jūsų partneris siuntinėja sekso žinutes kitam asmeniui, galite patirti daugybę emocijų. Gali būti dar skaudžiau, jei žinutėse yra ir emocinis komponentas.

Be to, dėl sekstingo gali kilti pasitikėjimo problemų. Net jei su partneriu išspręsite sekso žinučių klausimą ir nuspręsite likti santykiuose, gali prireikti laiko, kol juo visiškai pasitikėsite, pavyzdžiui, galite pajusti pagundą tikrinti jo telefoną ar peržiūrėti žinutes. Tokie dalykai gali dar labiau pakenkti jūsų santykiams ir net lemti skyrybas.

Jei jūsų partneris siuntinėja žinutes, tai gali turėti įtakos ir jūsų pasitikėjimui savimi, savivertei ir savigarbai.

Kaip pasikalbėti?

Ir nors tai gali būti lengviau pasakyti nei padaryti, pasistenkite aiškiai papasakoti apie savo jausmus ir emocijas, tačiau pernelyg nekonfrontuokite. „ Empatijos ir atvirumo puoselėjimas gali palengvinti konstruktyvesnį dialogą, leidžiantį abiem partneriams geriau išreikšti savo jausmus ir suprasti vienas kito požiūrį“, – sako K.Capalbo.

Nors tai, kad jūsų partneris siunčia sekso žinutes kam nors kitam, nėra jūsų atspindys, yra daug galimų priežasčių, dėl kurių jis taip daro, pavyzdžiui, jaučiasi taip, tarsi jo poreikiai būtų patenkinti, arba tiesiog todėl, kad nori dėmesio iš kito šaltinio. Jis gali išreikšti seksualinius interesus arba vystyti savo seksualumą taip, kaip jaučiasi negalintis to daryti santykiuose.

Kalbėdamiesi su partneriu, pasistenkite nustatyti savo ribas ir tai, ką laikote neištikimybe santykiuose – geriausia, jei apie tai būsite kalbėję anksčiau, bet net jei to ir nedarėte, šiuo metu pravartu nustatyti ribas ir lūkesčius. Tai gali būti susiję ne tik su sekso žinutėmis, bet ir su kitais dalykais, pavyzdžiui, jūsų požiūriu į pornografijos žiūrėjimą ar lankymąsi striptizo klubuose.

Tačiau nesvarbu, dėl kokių priežasčių jūsų partneris siunčia žinutes, jūs neprivalote to toleruoti ar likti santykiuose. Nebijokite kreiptis profesionalios pagalbos ar konsultacijos, tiek sau, tiek porai, jei manote, kad tai gali būti naudinga. Ypač jei nenorite nutraukti santykių ir norėtumėte viską išsiaiškinti, bet vis dar esate įskaudinti ar nepatenkinti partnerio sekso žinutėmis – tai gali būti gera išeitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito