Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynios sekso nuodėmės miegamajame: nedarykite to

Aistra išblėsto, lytiniai santykiai su partneriu nebetenkina ir nebetraukia? Tai nebūtinai reiškia santykių pabaigą. Gali būti, kad darote vieną iš didžiausių sekso klaidų-nuodėmių. O bent truputį pakeitę savo elgesį lovoje, galite patirti netikėtai malonų rezultatą.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Internetinė lytinio švietimo platforma ištyrė septynias didžiausias nuodėmes, kurias žmonės daro seksu.

„Beducated“ remiasi „Decoding Desire“ apklausa, kurioje dalyvavo beveik 2000 respondentų, atskleidė, kad 60 proc. vyrų ir moterų nėra patenkinti savo seksualiniu gyvenimu, rašo tvnet.lv.

Platformos įkūrėja Mariah Freya sako: „Atpažinus savo „lytines nuodėmes“ ir pakeitus savo elgesį sesko metu, galite atgaivinti aistrą, atrasti naujų malonumų lovoje ir pagilinti santykius.“

Tylos nuodėmė

Tyrimo duomenimis, 95 proc. apklausos respondentų pripažino, kad seksui trukdo nesusikalbėjimas – norų, poreikių ir ribų neįvardijimas.

Apie tai, ko norime iš tikrųjų sekso metu – kalbamės per retai. Galbūt nedrįstame partneriui pasakyti, kas iš tiesų patinka, o kas ne, būtent todėl neretai ir nesulaukiame tokio rezultato, kokį galėtume gauti vos užsiminę apie savo poreikius.

Shutterstock nuotr./Seksas
Shutterstock nuotr./Seksas

Kiekybės nuodėmė

Daugelis žmonių dažnai nori daugiau sekso. Tačiau apklausos duomenys parodė, kad daugiau lytinių santykių nebūtinai reiškia laimingesnį seksualinį gyvenimą. Viena iš penkių porų paprastai turi libido nesutapimą. „Beducated“ rekomenduoja sutelkti dėmesį į kokybę, o ne į kiekybę.

Rutinos nuodėmė

Pusė apklausoje dalyvavusių dalyvių norėtų išbandyti kažką naujo miegamajame, eksperimentuoti ir atrasti įdomių būdų, kaip išlaikyti savo seksualinį gyvenimą karštą.

Suprantama, kad tai iš pirmo žvilgsnio priimtina atrodo ne kiekvienam, tačiau įvairovė – tiek lovoje, tiek kitose gyvenimo situacijose – įneša šviežumo, todėl paįvairinti seksualinį gyvenimą ne tik rekomenduojama, bet ir būtina. O būdų – nuo pozų iki mylėjimosi vietų – apstu.

Nuodėmė siekti priverstinio orgazmo

Tyrimai rodo, kad dvi iš trijų moterų bent kartą gyvenime yra suvaidinusios orgazmą, kad nepakenktų partnerio ego, nes ilginti seksą, kol viena iš šalių pasieks kulminaciją, gali būti beprasmiška.

Ekspertai pataria pamiršti orgazmą ir susitelkti į patį malonumą. Jei tam tikru momentu seksas nebeteikia malonumo, nereikia gėdytis jo nutraukti ar padaryti pertrauką.

Shutterstock nuotr./Seksas
Shutterstock nuotr./Seksas

Savęs užmiršimo nuodėmė

61 proc. apklausos dalyvių pripažino, kad stresas tiesiogiai veikia jų seksualinį gyvenimą. Psichinė ir fizinė higiena bei tobulėjimas, taip pat padidėjęs fizinis aktyvumas ir pratimai gali padidinti seksualinį apetitą, pasitenkinimą ir pasitikėjimą savimi.

Taigi – kai kartais svarstote, kad dingo aistra, partneris netraukia, galbūt reikėtų atsisukti ir į save. Ar nesate pervargęs, ar pakankamai rūpinatės emocine sveikata? Sunkūs išgyvenimas, depresija, nuovargis dažniausiai neigiamai paveikia poros seksualinį gyvenimą.

Nelygybės nuodėmė

Naujausių tyrimų duomenimis, viena iš keturių moterų turi mažą libido. Moterys su tokiomis libido problemomis susiduria beveik dvigubai dažniau nei vyrai. Didesnis partnerio dėmesys ir jautrumas, atsakomybės pasidalijimas ir daugiau laiko intymioms akimirkoms kartu gali padėti subalansuoti nelygybę.

Neišsilavinimo nuodėmė

Atlikta apklausa atskleidė, kad poros, turinčios geresnes žinias apie lytinį švietimą, yra 67 proc. labiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu nei poros, neturinčios žinių. Tai rodo, kad seksualinio gyvenimo aspektai ne tik praktiškai, bet ir teoriškai turėtų būti vertinami kaip mokymosi visą gyvenimą procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne