2022 05 14

Skyrybos neprivalo būti liūdnos: išsiskyrusios poros ta proga rengia vakarėlius

Daugeliui žmonių skyrybos asocijuojasi su skausmu, nusivylimu, pykčiais ar net teismais. Tačiau kas iš tiesų pasakė, kad nutraukta santuoka gali sukelti tik liūdesį? Pasirodo, užsienyje jau kurį laiką populiaru švęsti savo skyrybas ir ta proga iškelti vakarėlį. Tiesa, jame ne visada dalyvauja abu partneriai – kartais, kol vienam norisi džiaugtis, kitas jokio linksmumo tame nemato.
Automobilis su „Ką tik išsiskyręs“ užrašu
Automobilis su „Ką tik išsiskyręs“ užrašu / Vida Press nuotr.

Skyrybų proga kelia spalvingus vakarėlius

45-erių Sonia Gupta atšventė savo skyrybas, nes po 17 metų trukusios santuokos tapo laisva. Moteris surengė spalvingą teminį vakarėlį ir taip pažymėjo apie trejus metus trukusio skyrybų proceso pabaigą, rašo „Mirror“.

Sonia vilkėjo spalvingą suknelę, kurią puošė „Pagaliau išsiskyrusi“ juosta, o svečiai taip pat buvo paprašyti ateiti pasidabinę pačia ryškiausia apranga. Moteris norėjo, kad šventė atspindėtų jos asmenybę, kurią ji apibūdina kaip itin spalvingą.

Anot S.Guptos, santuoka nuslopino jos nuolat kunkuliuojančią asmenybę, be to, moteris nuo pat pradžių jautė, kad su partneriu nesutaria.

„Pasirinkau ryškią vienaragių temą, nes esu labai ryškus žmogus. Manau, po pastarųjų 10 metų nusipelniau trupučio magijos“, – sako Sonia.

Nors moteris greitai suprato, kad santuokoje nesijaučia laiminga, ji dar kelerius metus stengėsi, jog viskas pasikeistų į gerą pusę. Kaip pati sako, juodu su vyru susituokė Indijoje, o tuomet persikėlė gyventi į Jungtinę Karalystę – būtent pasiklydimas dėl kultūrinių aspektų lėmė, kad ilgą laiką Sonia jautėsi prastai.

„Norėjau susigrąžinti senąją save. Iki santuokos buvau gana energinga ir bendraujanti, o kai ištekėjau, visa tai išgaravo, – pripažįsta S.Gupta. – Kai pranešiau savo šeimai, kad noriu skirtis, kilo triukšmas, nesulaukiau palaikymo. Tačiau draugai ir du sūnūs palaikė mane šioje kelionėje.“

Iki santuokos buvau gana energinga ir bendraujanti, o kai ištekėjau, visa tai išgaravo.

Sonios skyrybų vakarėlis buvo linksmas: be spalvingų dekoracijų, svečiams buvo pripūsta pilis, ant kurios galėjo šokinėti, taip pat buvo užsakytas ir tortas.

„Norėjau visiems padėkoti už begalinį palaikymą per pastaruosius 10 metų“, – sako S.Gupta, pridurdama, kad jos skyrybos reiškia naują pradžią.

Panašią istoriją pasakoja ir 28-erių Emma Barua, kurios skyrybų vakarėlyje dalyvavo apie 50 žmonių, o ji pati atvyko vilkėdama ilgą raudoną aksominę suknelę – tiesa, vakariniams šokiams ją pakeitė trumpesne, rašoma „The Guardian“.

Jeigu netyčia būtumėte patekę į šventę, nebūtų netikėta, jei pagalvotumėte, kad tai yra vestuvių vakarėlis. Visgi pažvelgę atidžiau, pastebėtumėte, jog nėra jaunikio, širdelės formos pinjata yra juoda, o keksiukus puošė užrašas „Ką tik išsiskyrusi“.

Vis dėlto moteris pabrėžia, kad savo vakarėliu ne siekė atkeršyti buvusiam vyrui, o norėjo padėkoti artimiesiems, kurie buvo šalia jos sunkiu skyrybų laikotarpiu.

„Draugai siūlė gaminti pinjatą su buvusio vyro veidu, bet aš nenorėjau to daryti – tai nesusiję su juo. Svajojau, kad vakarėlis būtų skirtas man, draugams, o kartu tai būtų mano tolesnio gyvenimo šventė“, – tikina E.Barua.

35-erių Catherine Navarro skyrybų vakarėlyje taip pat puikavosi užrašas „Laimingai išsiskyrusi“, be to, buvo patiektas tortas, ant kurio skelbta „Ką tik iš santuokos“. Jos šventėje skambėjo dešimtojo dešimtmečio hiphopo muzika, tvyrojo pakili nuotaika.

„Vakarėlis buvo skirtas atšvęsti naujam etapui. Tai buvo vienas geriausių vakarų mano gyvenime, buvo taip smagu“, – pasakoja C.Navarro.

Lietuvoje skyrybų vakarėlius suprastų ne visi

Vestuvių planuotoja Karolina Meginytė pastebi, kad skyrybų vakarėliai Amerikoje jau seniai yra populiarūs, o neretai juos galima pamatyti ir per filmus. Vis dėlto Lietuvoje švęsti nutrauktą santuoką dar nėra labai įprasta.

„Atskiros skyrybų planuotojos profesijos nėra, bet yra organizatoriai, į kuriuos galima kreiptis dėl tokios paslaugos. Skyrybų vakarėliuose nebūtina dalyvauti dviese – kiek esu girdėjusi, kiekvienas švenčia atskirai. Dažniausiai vienas švenčia, o kitas verkia. Jeigu skyrybas mini moterys, jos sudegina vestuvių suknelę arba apšaudo dažais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas