Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skyrybos: vyrai švenčia, moterys liūdi? Net jei taip vyksta, nebūtinai tai tiesa

Skiriatės draugišku sutarimu ar atvirkščiai, skyrybos įneša išties daug sumaišties į abiejų partnerių gyvenimą. Kaip pastebi geštalto psichoterapijos konsultantė Rasa Andrikienė, natūralu, kad partneriai išgyvena ne tik praradimo jausmą, bet ir pradeda analizuoti savo savivertės niuansus.
Skyrybos
Skyrybos / Fotolia nuotr.

„Daugeliui atrodo, kad vyrai į skyrybas reaguoja agresyviau nei moterys, tačiau, kiek tenka susidurti praktikoje, agresija yra nesvetima ir moterims. Sakyčiau, kad neteisinga tik vyrus kaltinti agresija“, – sako R.Andrikienė.

Ji priduria, kad vyrai yra linkę užgniaužti jausmus ir iš šono gali atrodyti, kad jiems nerūpi, kas vyksta. O toks mąstymas, pasak specialistės yra klaida. „Neteko susidurti su vyru, kurį paliko antroji pusė ir jis nereaguoja. Manau, kad didelę įtaką daro dar ir tai, kokiomis sąlygomis buvo išsiskirta“, – teigia R.Andrikienė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Andrikienė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Andrikienė

Emocijos per skyrybas gali pridaryti daug bėdos

Ji priduria, kad yra mačiusi skirtingų santykių modelių ir reakcijų, kaip moterys ir vyrai išgyvena skyrybas. Stereotipiškai atrodo, kad vyrai švenčia, o moterys liūdi, tačiau tai ir lieka stereotipais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas