Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Temos, kuriomis kalbėti jau ne gėda – sėkmė, nesėkmės, psichikos sutrikimai ir „tos“ ligos

Esama temų, kurios anksčiau laikytos neliečiamomis, bet dabar vis daugiau žmonių išdrįsta jomis prabilti. Žurnale „Psychology Today“ teigiama, kad turėtume būti dar atviresni – vis dar yra dalykų, apie kuriuos kalbėti vengiame ar gėdijamės, nors nereiktų – tylėdami ir slėpdamiesi tik kenkiame sau. Apie ką reikėtų kalbėti drąsiau?
Draugės
Draugių pokalbis / 123RF nuotr.

Sėkmė

Atvirai džiaugtis savo sėkme – ir nesėkmėms – gali būti stebėtinai naudinga.

Pagyrūnai turbūt niekam nepatinka – tai žinodami ir norėdami išvengti panašumo į tokius žmones, dažnai vengiame pasidalinti savo sėkmės istorijomis su aplinkiniais. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad kai kalbama apie socialinius ryšius, savo pergalių slėpimas gali brangiai kainuoti.

Jungtinėse Valstijose buvo atliktas tyrimas – 82 procentų jo dalyvių pripažino, kad slepia savo sėkmę nuo antrosios pusės, bendradarbių ar nepažįstamų žmonių dažniausiai todėl, kad nenori atrodyti kaip pagyrūnai. Tačiau kaip jaučiasi tie žmonės, nuo kurių kas nors slepia savo pasiekimus?

Apklausa atskleidė, kad žmonės linkę jaustis labiau įžeisti ir sumenkinti asmens, kuris nepasidalijo su jais žinai apie svarbų savo pasiekimą, pavyzdžiui, įstojimą į universitetą, palyginti su tais, su kuriais tokiomis žiniomis dalijamasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas