Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kas sekso metu kalorijų sudegina daugiau – vyrai ar moterys?

Pastaruoju metu nemažai kalbama apie lyčių „orgazmo atotrūkį“ – statistiką, jog vyrai sekso metu orgazmą patiria gerokai dažniau nei moterys. Pasirodo, yra dar vienas dalykas, ko vyrai iš lytinių santykių įprastai pasiima daugiau. Anot ekspertų, sekso metu jie linkę sudeginti daugiau kalorijų, rašo „The New York Post“.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Ankstesni tyrimai parodė, kad vyrai sekso metu vidutiniškai sudegina maždaug 101 kaloriją, o moterys – tik apie 69.

Kaip „Everyday Health“ aiškino profesorė Leah Millheiser, sekso ekspertė iš Stanfordo, daugiau kalorijų įprastai sudegina tie, kurie lytinių santykių metu atlieka „aktyvų vaidmenį“. Taigi, tą dažniau daro vyrai.

Ji pridūrė, kad jei kalorijų sudeginti daugiau norėtų moterys, joms reikėtų sekso metu būti „ant viršaus“.

„Žinoma, yra skirtumų tarp penkių minučių trukmės „greituko“ ir energingo, atletiško sekso, trunkančio kelias valandas“, – „The New York Post“ anksčiau sakė sekso ekspertė ir tinklalaidžių vedėja Emily Morse.

„Seksas yra skirtingas kiekvienam žmogui, kiekvieną kartą“, – teigė ji.

Fizinio aktyvumo mokslininkas ir autorius dr. Jasonas Karpas „Everyday Health“ sakė, kad nors yra mažai duomenų, rodančių, kaip kalorijų sąnaudos skiriasi priklausomai nuo sekso pozos, jis mano, kad įprastai sekso metu sudeginamos maždaug 3–4 kalorijos per minutę.

„Jei jūsų tikslas yra ugdyti ištvermę miegamajame, ugdykite įvairovę išbandydami naujas pozas“, – sakė sekso ekspertė Jaimee Bell.

Tiesa, ekspertai perspėjo – vien tai, jog seksas primena mankštą, nebūtinai reiškia, kad juo pilnai galime pakeisti sporto salę.

„Nepaisant kvėpavimo, širdies susitraukimų dažnio ir kraujospūdžio padažnėjimo sekso metu, panašu, kad seksas, kaip mankštos forma, savo nauda širdies ir kraujagyslių sistemai bei deginant kalorijas neprilygsta kitiems pratimams, tokiems kaip bėgimas, važiavimas dviračiu ar svorių kilnojimas“, – sakė dr. J.Karpas.

Visgi seksas turi savo privalumų. Anot J.Bell, tai yra raktas į gerovę, kuris „padeda mums susijungti su savo kūnu ir nukelia mus į dabartį“.

„Seksas yra asmeninės gerovės ramstis, kaip ir geras miegas bei mityba“, – savo ruožtu pažymėjo E. Morse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas