Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bene pirmą kartą po 30 metų – nemokamos stovyklos moksleiviams Kaune

Dauguma atsimename tuos laikus, kai tėvai išsiųsdavo savo vaikus vasaros metu į stovyklas. Tiksliau į nemokamas stovyklas. Tai buvo teisinga praktika, kurią Kauno miesto savivaldybė nusprendė įgyvendinti šią vasarą. Labai svarbu, kad stovyklose gali dalyvauti kas tik nori.
Paaugliai kieme
Paaugliai kieme / 123RF.com nuotr.

Formuojamos net šešios stovyklų pamainos liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Čia nuošalyje nelieka socialinis jautrumas, kadangi prioritetas skiriamas vaikams, kurie gyvena sunkiau dėl finansinių ar kitų šeimos aplinkybių.

Šią iniciatyvą pagrinde finansuoja Kauno miesto savivaldybė, mažesniąja dalimi prisidedant stovyklų organizatoriui Kauno „Tvirtovės“ Rotaract klubui. Stovyklos partneriais sutiko būti Lietuvos sporto universitetas ir Dainavos poliklinikoje veikiantis Jaunimo centras. Vaikų užimtumu padeda rūpintis studentų korporacija „Neo-Lithuania“ ir kitos mieste esančios organizacijos.

O vaikų programa užpildyta įvairiomis sporto šakomis. Čia vaikus su sportais supažindins profesionalūs treneriai, kurie užsiėmimus ves LSU bokso bei imtynių, treniruoklių, gimnastikos salėse ir lengvosios atletikos manieže.

Vaikai vyks ir į baseiną. Po sportinių užsiėmimųmerginos iš Jaunimo centro ves užsiėmimus vaikams apie sveiką gyvenseną pagal specialiai paruoštą metodiką.

Stovyklos pavadinimas – „Stovyklauk sveikai – 5 dienų vaikų stovykla“. Šios stovyklos vasaros atostogų metu išsprendžia dvi aplinkybes, dėl kurių kyla iššūkių tiek tėvams, tiek ir patiems vaikams:

  • kur dėti vaikus, kai tėvams reikia išeiti į darbus,
  • ką prasmingo veikti vaikams, kai atostogos tokio ilgio.

Pasiturintys tėvai jau pavasarį vaikus registravo į populiarias komercines vaikų stovyklas ir tokiu būdu dalinai išsprendė abu iššūkius. Tačiau tai neįmanoma padaryti mažesnių pajamų šeimoms. Teminių vaikų dienos stovyklų (su maitinimu) kainos Kaune prasideda nuo 70 eurų vaikui, 5 darbo dienoms.

Todėl nemokamos stovyklos – puiki alternatyva. Stovyklos Kaune startuoja nuo šių metų liepos 17 dienos. Čia laukiami moksleiviai nuo 10 iki 15 metų. Stovykloje dalyvaujančiais vaikais nemokamai bus rūpinamasi visą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas