Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?

Menas vaikams teikia didžiulę naudą. Puoselėdami savo kūrybinius talentus, mažieji mokosi pažinti pasaulį ir save, didina pasitikėjimą, empatiją, lavina motorikos įgūdžius, stiprėja emociškai, auga kaip asmenybės. Todėl, prasidėjus rugsėjui, menų ir kūrybiškumo būreliai yra puiki erdvė suteikti vaikams šių bei daugelio kitų privalumų. Ir sostinės prekybos bei laisvalaikio centras „Ogmios miestas“ tam tinka tobulai. Po vienu stogu čia susibūrė visas būrys – net 35 – būreliai, kuriuose ugdomi ir mažųjų sporto, intelektiniai bei šokių gabumai, ir meno bei kūrybiškumo talentai. O jei vietą pastariesiems lavinti išsirinkti sudėtinga, paskaitykite šį gidą.
Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?
Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus? / Dali akademijos nuotr.

Nuo meno iki scenos pasaulių žvaigždžių

Draugiškai sukdamas plonytį ūsą, meno būrelių gidą pradeda Salvadoras Dali. Šio ikoninio dailininko, matyt, pristatinėti nebereikia, tačiau atskiro prisistatymo paprašėme jo pavarde pavadintos studijos įkūrėjos Anetos Jaurienės.

„Ogmios mieste“ įsikūrusi DALI akademija, pašnekovės teigimu, laukia visų vaikų, kurie nori ne tik mokytis mentalinės aritmetikos, bet ir lankyti dailės bei tapybos būrelius. O juose mažieji susipažins su pasaulinio garso tapytojų vardais, žymiausių menininkų nutapytais šedevrais bei sukurs savuosius.

„Labai vaikams rekomenduojame rinktis kūrybiškumą lavinančius užsiėmimus. Dailės ir tapybos būrelyje mažieji ne tik patiria saviraiškos džiaugsmą, bet ir lavina kūrybinį mąstymą. Kūrybiškumą šiandien slopina socialinės medijos. Jas vaikai linkę kopijuoti, todėl originalumas šiek tiek blėsta. Dėl to dailės ir tapybos užsiėmimai dabar turi naują prasmę. Šiandieniniame skubos pasaulyje vaikams reikia suteikti galimybę prisėsti ir neskubant kurti, tapyti, išreikšti save, pasimėgauti kūrybiniu procesu. Visa tai mes daryti ir kviečiame“, – šypsosi A.Jaurienė.

Ne ką mažesnę kūrybos bei saviraiškos laisvę siūlo ir vaikų muzikos bei šokio studija „Džimba“. Čia mažieji įrašinėja daineles profesionalioje garso įrašų studijoje, dalyvauja įvairiuose koncertuose, televizijos projektuose. Todėl „Džimbos vaikus“ atpažįsta kone visa Lietuva.

Vaikų muzikos bei šokio studijos „Džimba“ nuotr./Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?
Vaikų muzikos bei šokio studijos „Džimba“ nuotr./Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?

Ir tuo stebėtis nereikėtų. Anot studijos įkūrėjų, tikrų šalies muzikos pasaulio žvaigždžių – kompozitorių Agnės ir Andriaus Borisevičių – čia įkvėpti mažieji seka savo svajones. O jos daugeliui panašios – būti scenoje, mėgautis dėmesiu, puikiai leisti laiką. Tačiau be viso to „Džimba“ ugdo daugybę ir kitų talentų – vaikus moko dainavimo, šokio, baleto, sceninio judesio.

Teatro ir molio plastika

Scena be galo artima ir dar vienai būrelių gido žvaigždei – teatrui vaikams „Pradžia“. Tai – kultūros erdvė, kurioje teatriniai užsiėmimai vyksta patiems mažiausiems ir jau ūgtelėjusiems – nuo 4 iki 12 metų. Teatro vadovė Aušra Paukštytė sako – šis būrelis išlaisvina vaikų kūrybiškumą ir suteikia saugią erdvę bei sąlygas išbandyti kilusias net netikėčiausias idėjas.

„Kai šiandien tiek daug dėmesio skiriama individualumui ir asmeniniams laimėjimams, – tęsia A. Paukštytė, – teatro scenoje mes mokomės dirbti komandoje. Išgirsti ir pajausti kitą, reaguoti ir kartu kurti vieningą rezultatą. Todėl čia mezgame draugystes skaitydami pjeses bei vystydami vaidmenis, o šis procesas vaikams leidžia ugdyti scenos judesį, kalbos ir emocijų raišką, suvokti savo jausmų diapazoną“.

Teatro „Pradžia“ nuotr./Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?
Teatro „Pradžia“ nuotr./Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?

Vaidindami mažieji lavina ir plastiką, o ją pasitelkti taip pat bus be galo smagu ir šį būrelių gidą vainikuojančioje studijoje „Amber Ceramics Studio“. Tai – pati šviežiausia meno ir kūrybiškumo gabumus čia ugdanti vieta, kurios įkūrėja Darija Tamošiūnienė „Ogmios mieste“ įsikurti nusprendė neatsitiktinai. Anos jos, dabar menininkė gali įgyvendinti seną svajonę – būti arčiau gamtos, matyti dangų, saulę, medžius.

„Amber Ceramics“ nuotr./Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?
„Amber Ceramics“ nuotr./Būrelių gidas tėvams: kokios meno ir kūrybiškumo studijos labiausiai įkvėps jaunuosius kūrėjus?

Iš tokio pasaulio semdamasi įkvėpimo, D.Tamošiūnienė tuo mėgautis kviečia ir vaikus. Todėl „Amber Ceramics Studio“ durys atviros visiems, kurie nori pažinti, kurti bei džiaugtis. O tai mažieji galės daryti lipdydami molį bei su juo kurdami savo unikalius šedevrus.

Visą 35 būrelių sąrašą ir daugiau informacijos apie juos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas