Sportas gyvai

Egmontas Bžeskas: „Kai sukūriau šeimą, šou verslas man tapo svetimas“

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ inicijuoja tinklalaidę „Vyrai neKalba“, kurioje kalbinami ir žinomi, ir įvairius gyvenimo iššūkius patyrę tėčiai.

Pirmasis laidos pašnekovas – dviejų mergaičių tėtis Egmontas Bžeskas, puikiai visiems pažįstamas kaip muzikos prodiuseris, o dabar užsiimantis menine veikla, rengiantis tarptautines parodas, jo darbus galima rasti net muziejuose.

„Man buvo 38-eri, kai supratau, kad pavargau nuo šviesų, nuo muzikos, nuo garso, nuo vakarėlių. Mano gyvenimas labai pasikeitė būtent tada, kai nusprendžiau sukurti šeimą.

Šou verslas ir vakarėliai man tapo svetimi, o tiksliau, nepakeliama užduotis suderinti šeimos kūrimą ir tokį gyvenimo būdą“, – pasakoja menininkas.

Vyras sako, kad nors ir išsiskyrė su žmona, jie abu stengiasi ir dirba ties tuo, kad mergaitės jaustų darnų bendravimą tarp tėvų: „Vaikai nejaučia tarp mūsų įtampos.

Kartais paklausia, kodėl mes ne kartu. Bet jos mato ir daug naudos: mes turime du vaikų kambarius, du kartus daugiau žaislų, keturis mokslo stalus“.

Kad ir koks būtų užsiėmęs, Egmontas spėja pasidžiaugti tėvyste ir yra dėkingas likimui už dukras, su kuriomis stengiasi praleisti kuo daugiau laiko.

„Turiu dvi puikias, pačias mylimiausias būtybes šitame gražiame pasaulyje. Ir aš joms noriu šį pasaulį rodyti gražų, noriu, kad jos matytų tėtį ir mamą laimingus, nepaisant to, kad tėvai nebegyvena kartu,“ – atvirauja vyras.

Antrasis laidos pašnekovas – kadaise gaminęs baldus, o dabar dirbantis fotografu, sportuojantis ir propaguojantis sveiką gyvenseną Rimvydas Vaitkevičius – turi tris biologinius vaikus ir beveik dvidešimt globotinių.

„Kai žmona su dukra atsigulė į ligoninę, susipažino su sergančiu berniuku iš vaikų namų. Tuo metu Eglė pajuto ženklą, kad tas vaikas yra mūsų. Pradėjome su juo bendrauti, lankyti jį vaikų namuose. Tokia buvo mūsų vaikų globos pradžia maždaug prieš 18 metų, per tą laikotarpį į šeimą priėmėm beveik 20 vaikų“, - sako Rimvydas.

Vyras atvirauja, kad jam pačiam pradžioje buvo sunku surasti ryšį su globojamais vaikais, nes vaikystėje pats neturėjo itin šiltų santykių su šeima. „Pirmiausia santykį su vaiku užmegzdavo mano žmona, aš žiūrėdavau iš šalies ir palaikydavau, žinodamas, kaip žmonai tai yra svarbu, o vėliau ir pats užmegzdavau ryšį“, – prisipažįsta Rimvydas.

Kaip nutiko, kad Rimvydas su žmona ryžosi globoti tokį didelį skaičių vaikų?

„Mes su žmona juokaujame, kad neuždarėme namų durų ir vaikai pradėjo eiti pas mus. Iš tiesų, jie jautė iš namų sklindančią šilumą. Vaikams svarbu turėti tėvus ir namus, į kuriuos gali bet kada grįžti, sulaukti pagalbos. Dažnai vaikai, išeidami iš vaikų namų, tiesiog neturi kur eiti...“, – sako fotografas.

Fondas „Mamų unija“ kuria tinklalaidę su tikslu kuo daugiau tėčių įtraukti į aktyvų šeimos gyvenimą. Kai suserga vaikas, kartu „suserga“ ir visa šeima. Kviečiame prisidėti prie paramos emocinei tėvų sveikatai gerinti:

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“

A.S. LT77 7300 0101 4079 5625

SWIFT kodas: HABALT22 Swedbank

Paskirtis: Tėvų psichologinei pagalbai

Paypal sistema: egle@mamuunija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius