Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gimė vaikas – užpuolė svečiai? Patarė tėčiams, kaip pasiruošti lankytojams

„Penkios valandos po gimdymo, o uošviai jau „chat’e“ rašinėja, kad po darbo užsuks pažiūrėti sūnaus. Mes pasimetėm, tikrai jautėm kad norim pabūt sau patys su vaiku“, – savo istorija, susilaukus pirmojo sūnaus, dalinosi vienas vyras.
Naujagimis ant tėčio rankų
Naujagimis ant tėčio rankų / Kelly Sikkema / Unsplash nuotr.

Pasiruošimo gimdymui seminaruose, kuriuos organizuoja „Dula su barzda“, dalyviai ne kartą klausė, kaip elgtis su lankytojais, skubančiais pamatyti naująjį šeimos narį.

Gimus vaikui, tėvai neretai turi persvarstyti ne tik asmenines, bei ir šeimos ribas. Šiuo jautriu šeimai momentu yra normalu norėti daugiau erdvės sau, žmonai ir kūdikiui.

Šiame santykyje atsiranda daug galimybių tėčiams nubrėžti ir apginti šeimos ribas, žmonos ir kūdikio interesus.

Dalinamės keliais patarimais vyrams, kaip tą padaryti geriausiai.

Zach Lucero / Unsplash nuotr./Mama su kūdikiu
Zach Lucero / Unsplash nuotr./Mama su kūdikiu

Išsiaiškink, ko nori tavo moteris

Turbūt esi girdėjęs įvairių nuomonių, kada geriausia pradėti priiminėti lankytojus. Vieni sako, kad po dviejų savaičių, kiti sako, kad reikia pralaukti bent mėnesį, kiti sako dar kitaip.

Esmė tokia, kad kitos nuomonės tau visiškai nesvarbios. Tu, kartu su žmona, šeimoje patys sprendžiate, kada norite lankytojų. Gali būti, kad vieniems žmonėms namų duris atversite kitą dieną, o susitikimus su kitais nukelsite mėnesiui kitam. Ir viskas su tuo gerai.

Dviese su žmona aptarkite, kada jums abiems komfortabilu priimti svečius ir pristatyti kūdikį. Tu, kaip tėtis, šioje situacijoje gali drąsiai laikyti frontą. Apsiimk – administruoti visus šeimos ir draugų chat’us, ir būti tas, kuris organizuoja ir derina susitikimus.

Taip užtikrinsi saugumą žmonai, ir numesi nuo jos pečių visus kartais nemažą stresą keliančius organizacinius darbus.

Nuleisk kartelę namų tvarkai

Dažnai moterys atsisako priimti pirmuosius svečius gimus vaikui, nors ir labai norėtų, nes neturi laiko susitvarkyti namų.

Motinystės pradžioje mamos išgyvena daug emocijų, bando atrasti save motinystėje, kartu išlaikant senąją buvusią „aš“. Ir jeigu ankščiau moteris buvo susitvarkiusi, pasitempusi, pasidažiusi, išplauta galva ir ant „kulniukų“, savaime suprantama, kad netvarką namuose ji išgyvens labai stipriai.

Tavo darbas yra palaikyti žmoną, nuraminti ją, pasikalbėti ir bendrai nutarti nuleisti lūkesčius namų tvarkai. Viskas OK būti apsikuitus, nes visas dėmesys juk ką tik pagimdžiusiai žmonai ir naujagimiui.

Patikink ją, kad žmonėms, kuriems rūpite ir su kuriais norite pasidalinti džiaugsmu susilaukus kūdikio, nesvarbu, kad ant sofos guli krūva skalbinių, kurių nespėjote sulankstyti. Jeigu tikrai norite kažką pakviesti, tą ir padarykite.

Paprašyk svečių atsivežti gėrimų ir maisto

Priimant pirmuosius lankytojus, tikrai neapsikraukite maisto gamyba, ir tuo labiau neapkrauk tuo žmonos. Nebent, žinoma, ji pati to nori ir turi laiko.

Paprašyk lankytojų, kad kažką skanaus jums pagamintų, arba užsisakykite maisto per Wolt’ą.

Derindamas vizitą, nurodyk ne tik susitikimo pradžios, bet ir pabaigos laiką

Smagu sulaukti nuovokių svečių, suprantančių, kad naujieji tėvai dažnai yra pavargę. Bet iš to didelio džiaugsmo nutinka ir taip, kad svečiai nejaučia nei saiko nei laiko, ir užsibūna.

Savaime aišku, kad nėra malonu kažką išprašyti. Kad tokių situacijų būtų mažiau, kviečiant lankytojus aptark vizito trukmę. Pakviesk pusvalandžiui, valandai. Taip ir nepavargsit, ir turėsit gražių įspūdžių.

Daugiau aktualios informacijos vyrams apie pasiruošimą gimdymui, tėvystę, santykius poroje rasite tinklaraštyje ir „Instagram“ paskyroje „Dula su barzda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas