Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Globos centrai kviečia prisijungti prie akcijos „Linkėjimai vaikų gynimo dienos proga“

Vasara prasideda gražia ir prasminga švente. Birželio 1 d. minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Diena skirta priminti visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises, ugdyti sveiką, dvasišką, humanišką, morališkai atsakingą asmenybę, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Žaidžiančios mergaitės
Žaidžiančios mergaitės / 123RF.com nuotr.

„Vaikai yra vaikai“ – susivieniję 66 visos Lietuvos vaikų globos centrai kviečia prisijungti prie vykdomos akcijos „Linkėjimai vaikų gynimo dienos proga“, skirtos Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti ir kartu siekti palinkėjimų rekordo! Visiems vaikams, o ypač tiems, kurie šiuo metu gyvena globos institucijose, labai svarbu jausti palaikymą. Vienas sveikinimas, geras žodis, palinkėjimas, gali atkreipti visuomenės dėmesį į globą.

Daugiau kaip 1600 vaikų šiuo metu gyvena globos institucijose. Globos ekspertė Rugilė Ladauskienė kviečia likti neabejingus ir prisidėti, būti palaikymo komanda vaikams ir paaugliams visoje Lietuvoje.

Susiburkime visi kartu ir tarkime jiems gerą žodį. Leiskime vaikams žinoti, kad jie nėra vieni. Tikimės, kad ši akcija ne tik suteiks įkvėpimo, padrąsins vaikus, gyvenančius globos institucijose, bet ir padės jiems rasti namus. Norintiems dalyvauti akcijoje ir palaikyti, padrąsinti vaikus kviečiame birželio 1-ąją parašyti palinkėjimą savo asmeninėje socialinių tinklų (Facebook, Instagram, Linkedin ar kt.) paskyroje, palinkėjimą galima iliustruoti nuotrauka ar vaizdo įrašu; pridėti grotažymes – #VaikaiYraVaikai; #LinkiuTau.

Taip pat kviečiame birželio 1 d. nuo 18 val. iki 19 val. stebėti diskusiją tema „Vaikų gynimo dienos aktualijos šiandien“. Diskusijoje dalyvauja filmo „Čia buvo Saša“ režisierė ir aktorė Gabija Siurbytė, vaiko teisių atstovė Agnė Marčiukaitienė, globos ekspertė R.Ladauskienė, šeimynos įkūrėja ir 14 vaikų mama Eglė Vaitkevičienė, „Save the children“ atstovė psichologė Silvestra Markuckienė. Diskusiją moderuos Indrė Medzevičienė. Renginio nuoroda čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas