Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 26

Ką Dievas sujungė, kaip išskirti? Kiek trunka ir „kainuoja“ bažnytinės skyrybos

Dažna pora, apsisprendusi žengti vieną svarbiausių gyvenimo žingsnių – susituokti, tai nutaria padaryti ne tik civilinėje metrikacijoje, bet ir prieš Dievą. Lietuvos statistika rodo, kad apie 40 proc. jungtuvių anksčiau ar vėliau išyra, o taškas dažniausiai padedamas tik civilinėje metrikacijoje. Užbaigti procesą ir bažnyčioje ryžtasi reta pora, tribunolas kasmet negaliojančiomis paskelbia apie 70–100 santuokų, nors civilinių skyrybų būna arti 3 tūkst. Kodėl poros nesiima anuliuoti bažnytinių santuokų?
Skyrybos
Skyrybos / 123RF.com nuotr.

Apie bažnytinį santuokos anuliavimą, kaip vyksta šis procesas, kiek trunka ir „kainuoja“, o galiausiai – kaip jį pasitinka bažnyčia, kalbamės su Telšių vyskupijos bažnytinio teismo viceoficiolu ir Mykolo Romerio universiteto Privatinės teisės instituto doktorantu Mariumi Venskumi.

– Mariau, pradėkime galbūt taip lengvai. Retai tenka girdėti, kad žmonės po civilinės ištuokos imasi ir bažnytinių skyrybų, nors didžioji dalis santuoką yra sudarę ir prieš Dievą. Kiek maždaug porų kasmet ištuokia Bažnyčia?

Kiek man teko vakar pasidomėti, pasiklausti kolegų – šiuo metu yra sumažėję, anksčiau buvo kiek daugiau prašymų. Pastaraisiais metais – iki 100, svyruoja nuo 70 iki 100.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas