Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 07

Klauskite teisininko: kaip sužinoti, ar esi įtrauktas į oficialųjį testamentą?

Mirus artimam žmogui, giminaičiams dažnai kyla paveldėjimo klausimų. Tačiau ne visuomet jie sprendžiasi sklandžiai ir geranoriškai. Skaitytojas teisininko teiraujasi, kaip jam elgtis konkrečioje situacijoje. Į klausimą atsako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) narys, advokato padėjėjas Marcin Dubovski ir advokatas Justas Vilys.
Advokatas Justas Vilys (kairėje) ir advokato padėjėjas Marcin Dubovski
Advokatas Justas Vilys (kairėje) ir advokato padėjėjas Marcin Dubovski / „Šviesiau tamsiau“ nuotr.

Skaitytojas Jonas klausia: „Mirė tolima giminaitė. Ją iki mirties prižiūrėjo ir jos laidojimu rūpinosi kaimynė, kuriai buvo pažadėtas už šią priežiūrą butas, galimai ir kitas turtas. Velionė kelis kartus minėjo, kad kažkas yra palikta ir man. Dėl galimo palikimo kreipiausi pagal velionės gyvenamąją vietą į notarų biurą. Manęs paprašė mirties liudijimo. Šį liudijimą turi velionę prižiūrėjusi kaimynė, bet mirties liudijimo kopiją ji atsisako man suteikti. Kaip sužinoti, ar aš esu įtrauktas į velionės testamentą?”

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas