Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09:00

Klauskite teisininko: kokia bendravimo su vaiku tvarka turėtų būti vienam iš tėvų gyvenant užsienyje?

Vaikas turi teisę nuolat bendrauti su abiem tėvais nepriklausomai nuo to, kur skyrium gyvenantis tėvas ar motina gyvena. Neretai bendravimas su vaiku tampa sudėtingas, kai vienas iš tėvų gyvena kitoje šalyje, turi įtemptą ar nereguliarų darbo grafiką. Ką daryti, jeigu nustatytos bendravimo su vaiku tvarkos nėra laikomasi? Į šį klausimą atsako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) narė, advokatė Gintarė Bernotė.
Asociatyvi nuotr. ir Gintarė Bernotė
Asociatyvi nuotr. ir Gintarė Bernotė / Shutterstock ir WEDO nuotr.

Skaitytojas klausia: „Esame išsiskyrę, vaikas su mama gyvena Lietuvoje, o aš - užsienyje. Vaikui 3 metai. Dirbu pramoniniu dažytoju, todėl vasarą daugiau dirbu, o žiemą nedirbu. Aš neturiu galimybės kas antrą savaitgalį atvažiuoti pasimatyti su vaiku. Šiuo metu dėl pasimatymo su vaiku reikia pranešti prieš dvi savaites, o taiman netinka. Labai sunku, kai vaikas serga ir negaliu aplankyti, vaiko motina neleidžia net vaistų vaikui atnešti, apie vaiko sveikatą taip pat nieko man nesako. Pagal teismo sprendimą motina turi pranešti prieš dieną, kada per „Viber“ galime pasikalbėti su vaiku, tačiau per mobilųjį telefoną esu užblokuotas. Kokia galėtų būti bendravimo su vaiku tvarka? Ar galima apie vaiko pasiėmimą pranešti prieš dvi dienas ir ką daryti, kad teismo sprendimo būtų laikomasi?”

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas