Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos Raudonasis Kryžius ir 15min pradeda aktualių patarimų projektą „Ką daryti, jeigu...“

Ar žinome, kaip tinkamai susiruošti išvykimo krepšį? Kaip elgtis dingus artimajam? O kilus radiacijai? Ar sugebėtume sustabdyti kraujavimą? Kaip nesuakmenėti ėmus springti artimajam?
Ką daryti, jeigu
„Ką daryti, jeigu...“

Į šiuos ir daugelį kitų visuomenei aktualių klausimų bus atsakyta Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir 15min inicijuojamame socialiniame projekte, kuriame – visuomenę stiprinančios, šviečiančios ir stresinėse situacijose susiorientuoti padedančios iniciatyvos ir temos.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Gabrielė Burbienė
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Gabrielė Burbienė

Viena iš Lietuvos visuomenę budinančio projekto „Ką daryti, jeigu...“ sumanytojų – 15min Rinkodaros ir vystymo vadovė Gabrielė Burbienė sako, kad tai – viena iniciatyvų, parodančių visuomenės brandą ir sąmoningumą, padedanti augti: „Portalo 15min tikslas – ne tik informuoti, bet ir būti naudingam, padėti suprasti ir veikti.

Tikime, kad šis projektas padės gauti koncentruotus patarimus aktualiomis krizių temomis.“

„Žmonės, žinantys, kokių veiksmų imtis nelaimės metu, padidina savo šansus išgyventi. Mums rūpi, kad Lietuvos gyventojai žinotų, ką daryti, jeigu nutiktų nelaimė“, – sako socialinės iniciatyvos partneriai ir kviečia sekti bei portale 15min skaityti straipsnių ciklą, kaip elgtis ir ko imtis kilus visuomeninėms grėsmėms ir pavojams.

„Geopolitinė Lietuvos situacija, klimato kaita ir daugybė kitų aplinkos veiksnių gali lemti nenumatytas krizes mūsų valstybėje.

Tačiau tiesa tokia, kad daugumai civilinės saugos, pasiruošimo nelaimėms tema yra tiesiog nuobodi, tačiau jos ignoruoti negalime, nes jos susijusios tiek su vaikais, tiek su suaugusiais.

Asmeninio archyvo nuotr./E. U. Sakalauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./E. U. Sakalauskaitė

Visi mes, Lietuvos gyventojai, esame atsakingi už nelaimių prevenciją, investavimą į pasirengimą ir reagavimą nutikus nelaimėms“, – įsitikinusi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Krizių ir ekstremaliųjų situacijų valdymo vadovė Emilija Unė Sakalauskaitė.

Taigi ar žinome, ką daryti, jeigu...? Visus projekto straipsnius galite rasti specialiame polapyje „Ką daryti, jeigu...“ – nauji patarimai pasirodys dukart per savaitę.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas