Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo gaisro nukentėjusiai šeimai su 4 vaikais žmonės jau paaukojo du trečdalius reikalingos sumos

Liko tiek nedaug – tik 7,8 tūkst. eurų – ir gaisro ištiktai šeimai galėsime padėti nusipirkti namus tame pačiame Didkiemio kaime Šilalės rajone, pranešime spaudai rašo Lietuvos Caritas.
Surinkti du trečdaliai sumos namui pirkti
Surinkti du trečdaliai sumos namui pirkti / Lietuvos Caritas nuotr.

„Tikime, kad su mūsų visų pagalba žmonės vėl galėtų gyventi kartu su savo 4 vaikais ir gyventi ūkiškai, kaip visada norėjo. Praėjusį pirmadienį kuo plačiausiai paskelbę apie renkamą paramą keturis vaikus auginančiai Rasos ir Algimanto šeimai, per saugaus aukojimo portalą aukok.lt jau surinkome du trečdalius namo pirkimui reikiamos sumos. Dėkojame visiems 345 aukotojams, pervedusiems paramą. Per saugaus aukojimo portalą aukok.lt jūsų visų dėka iki pirmadienio buvo surinkta 16 748 eurai paramos! Tikslas - 24 610 eurų. Taigi, liko nebedaug!“, – dalintis pagalbos prašymu, o pagal išgales – ir parama kviečia Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeikaitė.

Lietuvos Caritas nuotr./Namukas, kurio pirkimui renkami pinigai
Lietuvos Caritas nuotr./Namukas, kurio pirkimui renkami pinigai

Kaip sakė Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinė darbuotoja Angelė Paulienė, nelaimės ištiktai šeimai padėjo vietos žmonės ir visai nepažįstami. Už paramą, kurią rinko vaikų mokykla, mažiesiems ir šeimos vyresnėliams, kurie visi – mokyklinio amžiaus, nupirkta mokyklinių reikmenų, pratybų, sąsiuvinių, aprangos, kitų būtinų daiktų, vietoje pražuvusiųjų gaisre. Prie paramos prisidėjo ir savivaldybė, vietos bendruomenė, visos Lietuvos karitiečiai bei geros valios žmonės, kurie aktyviai dalijosi paramos prašymu bei patys pagal išgales aukojo, kaip ir daugybė Lietuvos žmonių. Atsišaukė netgi gyvenantys užsienyje.

Lietuvos Caritas nuotr./Angelė iš „Caritas“ organizacijos
Lietuvos Caritas nuotr./Angelė iš „Caritas“ organizacijos

„Esame sujaudinti žmonių gerumo ir dėkingi net už kukliausią auką. Šį savaitgalį pirmą kartą po gaisro šeima į Didždvarį parsivežė vaikus, kurie glaudžiasi pas gimines, kol renkame lėšas namo pirkimui. Buvo labai graudu matyti mažųjų ašaras, kai reikėjo grįžti atgal. Sakiau: „Vaikiukai, pakentėkit, nebedaug liko, gal mums pavyks surinkti likusius pinigus, nupirkti namą ir vėl galėsite gyventi kartu“, – dalijosi ilgametė karitietė A. Paulienė.

Lietuvos Caritas nuotr./Namukas, kurio pirkimui renkami pinigai
Lietuvos Caritas nuotr./Namukas, kurio pirkimui renkami pinigai

Gera žinia, kad namą su ūkiniais pastatais parduodantys žmonės 2 tūkst. eurų sumažino jo kainą. Atsišaukė geradariai, kurie pasiūlė prie pagalbos prisidėti kuru. „Žiūrint į ateitį, tai labai svarbi parama, tačiau kol kas paramą malkomis dar prašiau prilaikyti, nes dabar svarbiausia padėti šeimai nusipirkti namus, kad būtų kur grįžti vaikams ir tą kurą sudėti“, – sakė Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinė darbuotoja. A. Paulienė, pasidalijusi parduodamo namo vaizdais. Namas – geros kokybės, eik ir gyvenk. Tad pagal išgales prašome prisidėti prie paramos šeimai: https://www.aukok.lt/.../Pagalba-nukentejusiems-nuo-gaisro

Primename, kad gaisras Šilalės rajone Didkiemio kaime kilo rugsėjo 8 d. po 14 val. Užsiliepsnojus mediniam ūkiniam pastatui sudegė ne tik viduje buvusios malkos ir durpių briketai, kurias šeima taupė žiemai, bet ir per visą gyvenimą pirkti bei tausoti Algimanto įrankiai bei darbo priemonės. Apdegė šalia stovinčio medinio gyvenamojo namo stogas. Pora glaudėsi sulietame name, kurį vietos ūkininkas buvo užleidęs šeimai, kol vyras pas jį dirbo ūkyje. Tačiau per savaitę Algimantas su kaimynais spėjo perdengti apgadintą stogo dalį, su vaikais tvarkė vietą, kur gaisras suniokojo ūkinį pastatą.

Lietuvos Caritas nuotr./Namukas, kurio pirkimui renkami pinigai
Lietuvos Caritas nuotr./Namukas, kurio pirkimui renkami pinigai

Kilus gaisrui, kurio priežastis nustatinėjama, jis su šeima puolė gesinti užsiliepsnojusį ūkinį pastatą, kol atvyks ugniagesiai – liejo vandeniu namą, kad ugnis nepersimestų ir į jį. Visų pirma gelbėjo dokumentus, spėjo išnešti kelis buities prietaisus, visa kita – pražuvo.

„Vargšai, vargšai žmonės“, – sakė paramą šeimai organizuojanti A. Paulienė. – Likti be nieko prieš žiemą – baisu“. Laimei, per gaisrą nenukentėjo gyvuliai, bet kažkur su visais jais reikės iš naujo kurtis. Apgadintą gyvenamojo namo dalį Alginantas su kamynas jau suremontavo.

Tame pačiame kaime parduodamas mūrinis namas su ūkiniu pastatu ir šiltnamiu – tvarkingas, eik ir gyvenk. Tačiau, pardavėjams sumažinus prašomą sumą, kainuoja 24 tūkst. eurų. „Pradėjome rinkti pinigus. Vienas verslininkas 1000 eurų paaukojo, pažadėjo paremti keli Seimo nariai, ligoninės gydytojai, į kuriuos asmeniškai kreipiausi. Vietiniai žmonės taip pat prisideda – po 20, 30, kas gali – 50 eurų aukoja. 1450 eurų jau turime surinkę. Kadangi vietos žmonės grynais linkę prisidėti, su seniūne lapus paruošėme: vardas, pavardė, kokią sumą padegėliams skiria, kad paskui nekiltų klausimų“, - prieš savaitę pasakojo ilgametė karitietė A. Paulienė.

Apie padegėliams renkamą paramą plačiai skelbė Lietuvos Caritas, žiniasklaida, karitiečiai, daugybė geros valios žmonių. Tikimasi, kad su geros valios žmonių pagalba dar šią savaitę pavyks surinkti namo pirkimui trūkstamą 7,8 eurų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas