Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmajam 2023-iaisiais Panevėžyje gimusiam kūdikiui – tautiškas vardas

Panevėžys 2023 metus pasitiko į pasaulį priimdamas naują gyventoją. Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pirmasis šiais metais naujagimis gimė sausio 1 d., 3.26 val. Tai – 50 cm, 3192 g sverianti mergaitė.
Pirmasis 2023 metais Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gimęs kūdikis
Pirmasis 2023 metais Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gimęs kūdikis / www.jp.lt nuotr.

Mažylė gimė panevėžiečių šeimoje. Tai – trečioji atžala, kurią tėveliai pavadino Vytaute. Tai – lietuvių dvikamienis vardas, reiškianti raitelį, karžygį bei tautą. Panevėžiečiai jau augina du sūnus.

Pirmasis 2023 metais Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gimęs kūdikis ir jo tėveliai tradiciškai apdovanoti ir naujienų portalo JP dovana.

Pirmasis kūdikis gimęs minint ligoninės 100-metį

Pirmąją Naujų metų dieną panevėžietę ir jos šeimą sveikino Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas bei J.E. vyskupas Linas Vodopjanovas.

Ligoninės direktorius džiaugėsi, kad šiąnakt gimusi mergaitė įeis į istoriją, nes tai – pirmasis šios ligoninės naujagimis, gimęs minint įstaigos 100-metį bei Gimdymo namų 60-metį.

„Linkiu augti sveikai, būti laimingai ir džiaugtis nerūpestinga vaikyste mūsų mieste, Panevėžyje. Na, o tėveliams – kantrybės, sveikatos bei šiltų akimirkų pagausėjus šeimai“, – linkėjo A.Skorupskas.

J.E. Vyskupas Linas Vodopjanovas taip pat linkėjo sveikatos tiek šeimai, tiek mažylei.

„Vaiko atėjimas į pasaulį yra toks nuostabus stebuklas! Sveikinu su šiuo stebuklu. Linkiu sveikatos, stiprybės, ištvermės, supratimo. Dabar tik pati gyvenimo kelio pradžia, tegul ji būna jauki ir šilta“, – sakė dvasininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas