Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prestižinis išsilavinimas, pasirodymai šou projektuose, bendraamžių nuostaba: vaikų svajonės pildosi „Ogmios miesto“ šokių būreliuose

Rugsėjis – jau čia pat, o su juo mažieji ne tik vėl sugrįš į mokyklas, bet ir nekantriai lauks naujojo būrelių bei neformaliojo ugdymo sezono starto. Tik daugelis tėvų ir vaikų vis dar negali apsispręsti, kur ir kokius talentus labiausiai norisi ugdyti, kadangi pasirinkimo šiuo metu išties daug.
Lietuvos Tarpautinė baleto akademija
Lietuvos Tarpautinė baleto akademija / Organizatorių nuotr.

Tačiau sumanų sprendimą šiam galvosūkiui siūlo „Ogmios miestas“, po vienu stogu subūręs net 25 smagiausių patirčių kupinus būrelius, nuo rugsėjo pasiruošusius lavinti mažųjų sporto, menų ir kūrybiškumo, intelektinius bei šokio gabumus. Todėl pastarųjų užsiėmimų vadovai sako – išmokyti vaikus šokti išties verta, nes šokdami jie ugdo savo atkaklumą, motyvaciją, gebėjimą eksperimentuoti, spręsti iššūkius ir užauga tvirtomis, savimi pasitikinčiomis asmenybėmis. O kelias į visa tai yra kupinas neįtikėtinų patirčių – sužinokite, kokių.

Nuo šokio magijos iki prestižinių studijų

„Ogmios mieste“ įsikūrę šokio būreliai vaikams siūlo labai skirtingas patirtis, ugdymo rezultatus bei lavinimo galimybes. Todėl tėvams ir jų atžaloms aktualesnis klausimas būtų ne ar verta leistis į šią kelionę, o kur tai geriausia padaryti?

Padėti apsispręsti galėtų Agnės Kavaliauskaitės šokių studija. Ji šiuo metu į užsiėmimus priima vaikus nuo 2,5 iki 10 metų ir laukia visų, norinčiųjų išmokti šokio meno nuo vaikystės, pajusti muziką, ritmą, laisvę judėti bei bendrauti, atrasti malonumą šokti, susipažinti su savo kūnu ir savo galimybėmis.

Studijos vadovė ir įkūrėja A.Kavaliauskaitė yra profesionali šokio meno magistrė, A.Cholinos šokio teatro artistė. Jos ir kitų čia dirbančių pedagogų tikslas – edukuoti mažuosius jiems suprantama kalba, kuomet pasakojamos istorijos, sutelkiamas mokinių dėmesys bei išlaisvinama vaizduotė.

„Mes norime sukurti gražiausius vaikystės prisiminimus ir palydėti vaikus į nuostabų džiaugsmo bei atradimų kupiną šokio pasaulį. Profesionalūs ir savo darbą mylintys šokio pedagogai padeda mažiesiems po jį žengti pirmuosius žingsnius, kurie – išties jaudinantys. Norime uždegti vaikus meile šokiui, dalintis patirtimis, pasakoti istorijas ir improvizuoti. Mūsų studijoje besimokantys vaikai išmoksta klasikinio šokio pagrindų, ugdo savo artistiškumą, kūrybiškumą, lavina laikyseną, lankstumą, rimto pojūtį. Taip pat pasiruošia nuostabiems ir kiekvienais metais išskirtiniams baigiamiesiems studijos koncertams. Šokėjos pradeda gyventi tikra šokio magija“, – sako A.Kavaliauskaitė.

Organizatorių nuotr. /Agnės Kavaliauskaitės šokių studija
Organizatorių nuotr. /Agnės Kavaliauskaitės šokių studija

Sprendimą, kokį šokio būrelį pasirinkti, siūlo ir „Ogmios mieste“ baleto meno mokanti „Lietuvos Tarptautinė Baleto Akademija“ (LTBA). Ji ruošia savimi pasitikinčius, fiziškai ir emociškai stiprius bei sveikus vaikus, lavina mažųjų eleganciją ir užtikrina prestižinę bei kokybišką ateitį.

LTBA pirmoji privati baleto akademija Lietuvoje. Įkurta 2009-aisiais, ji augina talentus, kurie spindi visame pasaulyje. LTBA yra vienintelė šalyje, paruošusi mokinius Paryžiaus „Grand Opera“, Londono „Royal Academy“ ir Niujorko „American Ballet Theather“ mokykloms.

Jos auklėtiniai yra ir daugkartiniai tarptautinių konkursų JAV, Prancūzijoje, Italijoje, Belgijoje, Rumunijoje, Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje nugalėtojai, prizininkai bei finalininkai. Tokios gausios konkursų geografijos ir laimėjimų vaikų kategorijose, pastebi LTBA vadovė Kristina Sliesoraitienė, mūsų šalis per savo baleto istorija dar nėra turėjusi.

„Akademijos tikslas – ne tik prestižas, kokybė bei elegancija, bet ir noras perduoti meilę šokiui, aukštajam menui. Visada siekiame skatinti saviraišką per judesį, formuoti pasitikėjimo savimi jausmą, ugdyti ateities baleto talentus. Didžiuojamės, kad visus šiuos tikslus įgyvendiname sėkmingai. Todėl kviečiame atrasti nuostabų baleto pasaulį drauge. Galime užtikrinti, kad su juo susipažinę vaikai iš esmės pakeis savo gyvenimą“, – pažymi K.Sliesoraitienė.

Siūlo tai, apie ką vaikai svajoja

Šiandienius vaikus sužavėti gali ir pasirodymai šou projektuose ar galimybės nustebinti bendraamžius. O šios perspektyvos irgi atsiveria „Ogmios mieste“.

Didžiulė patyrusių ir žinomų trenerių komanda, lydinti į žavingą gatvės šokių pasaulį, ir „Hip Hop“, „Break Dance“, „House“, „Litefeet“, „Dancehall“, „Lady Like ir Heels“ tik merginoms bei šiuolaikinio šokio judesiai. Tuo jaunąją kartą vilioja viena seniausių Vilniuje ir bene didžiausią patirtį visoje Lietuvoje sukaupusi šokių studija ANT.

Jos priešakyje – puikiai dabartinių vaikų tėvams pažįstamas Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas. Buvęs daugkartinis šalies sportinės gimnastikos čempionas, kadaise populiarios grupės „RSA“ lyderis, dukart Pasaulio IDO čempionas su komanda „No Money“, daugelio breiko ir hiphopo turnyrų organizatorius bei vedantysis.

„Mūsų užsiėmimai – be lašo nuobodulio, nes nuolatos padedame šokėjams atsiskleisti, šokti savo malonumui, siekti asmeninių aukštumų bei pergalių ir pajusti komandos jėgą. Esame viena didelė šeima, kuri pažada įdomiausias istorijas bei neįkainojamą gatvės šokių patirtį. Dalyvausime seminaruose, varžybose, konkursuose, stovyklose, pasirodysime televizijoje, įvairiuose šou projektuose. Todėl mes nežinome žodžių „nyku“ ir „pilka“. Pamokos vyksta mažyliams, vaikams, paaugliams, jaunimui bei vyresniems, turime grupes pradedantiesiems ir pažengusiems. Ateikite, bus FANTASTIŠKA“, – sau įprasta energija trykšta šokių studijos ANT vadovas D.Žebrauskas.

Organizatorių nuotr. /ANT šokių studija
Organizatorių nuotr. /ANT šokių studija

Tuo metu vaikų, ieškančių išskirtinės šokių studijos, laukia BE GOOD, kurios vadovas Mantas Svirskys sako: jos veikla – ne tik šokiai. Tai – visas gyvenimas šokių pasaulyje: varžybos, koncertai, filmavimai, kelionės, stovyklos ir visu tuo gyventi didelė draugiška komanda.

Čia naujo mažojo komandos nario mokymai prasideda nuo vaiko fizinių duomenų lavinimo – šoklumo, lankstumo, verstumo, klasikinės ir šiuolaikinės choreografijos bei ritmikos pagrindų. Vėliau mokoma įvairių gatvės ir šiuolaikinio šokio elementų bei choreografijų.

Organizatorių nuotr. /BE GOOD šokių studija
Organizatorių nuotr. /BE GOOD šokių studija

„Daug dėmesio studijoje skiriame individualiam šokėjo vystymuisi, improvizacijai. Mūsų grupėse šokėjų skaičius – ribotas. Studijoje šokėjai turi galimybę šokti ir gatvės – „Hip-hop“, „House“ bei kitų, ir šiuolaikinių – „Contemporary“, „Show dance“ šokių stilius. Mūsų studija įkurta 2000-aisiais ir didžiuojasi savo ilgamete ugdymo patirtimi. Šokame daug, intensyviai, todėl treniruočių bei varžybų iššūkiai įveikiami tik stipriausiems. Tačiau tai atsiperka būvimu vienoje didelėje šeimoje, kuri gyvena judesiu, draugyste, unikaliomis patirtims ir meile šokiui. Tad jei vaikas labai nori šokti, yra kupinas ryžto daug treniruotis, o jūs jį palaikyti – labai laukiame“, – prisijungti kviečia M.Svirskys.

Ugdo profesionalus

Vaikų, norinčių savo gyvenimą sieti su profesionalia šokių sporto ateitimi, „Ogmios mieste“ laukia šokių klubas „Judesys“. Jo auklėtiniai yra sportinių šokių suaugusiųjų ir Jaunimo grupės Lietuvos čempionai, „Solo Latino“ suaugusiųjų ir jaunimo Lietuvos nugalėtojai bei prizininkai, skirtingų varžybų, pirmenybių bei čempionatų finalininkai ir medalių laureatai, linijinių šokių reitingo lyderiai.

Šis, daugiau nei dešimtmetį veikiantis klubas, moko šokio subtilybių vaikus, jaunimą ir suaugusius, ugdydamas sportinių, pramoginių, porinių, „Solo latino“, linijinių šokių talentus. Čia pamokas veda profesionalūs treneriai, kurie nuolatos tobulina šokių mokymo metodiką ir savo žinias bei įgūdžius.

Organizatorių nuotr. /ŠOKIŲ KLUBAS JUDESYS
Organizatorių nuotr. /ŠOKIŲ KLUBAS JUDESYS

„Taigi laukiame visų, norinčiųjų išmokti šokti. Nesvarbu, koks šokėjų amžius, lytis, turimi šokio gabumai ir siekiai. Mūsų draugiška ir profesionali komanda visada atsižvelgs į kiekvieno vaiko lūkesčius, poreikius, talentą bei galimybes ir pasiūlys optimaliausią variantą. Esame Lietuvos sportinių šokių federacijos bei linijinių šokių federacijos nariai. Tačiau šokio meną suprantame ne tik kaip sunkų darbą siekiantiems profesionalios karjeros šokėjams, bet kaip ir atsipalaidavimo būdą šokio mylėtojams. Taigi šokti, pirmiausia, turi būti malonu ir gera. Kviečiame ateiti ir tuo įsitikinti“, – teigia klubo vadovas Edgaras Nesterovas.

Organizatorių nuotr. /Neringos Kirklienės šokių mokykla
Organizatorių nuotr. /Neringos Kirklienės šokių mokykla

Panašias patirtis ir vaikams, norintiems išmokti šokti baletą, linijinius ir porinius šokius bei zumbą, „Ogmios mieste“ siūlo ir Neringos Kirklienės šokių mokykla. Jos auklėtiniai jau nuo 2004-ųjų yra daugybės konkursų bei varžybų nugalėtojai, nuolatos dalyvaujantys įvairiuose renginiuose ir festivaliuose.

Šios mokyklos įkūrėja ir vadovė – Lietuvos linijinių šokių federacijos prezidentė, ilgametę patirtį turinti choreografė bei puiki šokio pedagogė Neringa Kirklienė. Tačiau ji kviečia ne tik ateiti šokti, bet ir tapti gausios bei draugiškos bendruomenės dalimi.

„Mūsų mokykla skirta visai šeimai. Žinome, kaip puikai leisti laisvalaikį, džiaugtis gera sveikata bei savijauta, daug ir aktyviai judėti. Šokio patirtį kaupiame dar nuo 1991-ųjų, drauge rengdami smagiausius vakarėlius, pasirodydami varžybose, festivaliuose. Tačiau, svarbiausia, visi kartu džiaugsimės pačiomis įsimintiniausiomis akimirkomis, nes meilė šokiui yra meilė sau“, – šypsosi N.Kirklienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas