Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš Rugsėjo 1-ąją – eilės prie mokyklinių rūbų: į ką atkreipti dėmesį ir kaip aprengti vaiką neišlaidaujant?

Artėjant Rugsėjo 1-ajai tėvams tenka pasirūpinti ne tik būtiniausių mokyklinių reikmenų krepšeliu, bet ir tinkama atžalos apranga mokyklai. Tėvai tikina, kad suskubus atnaujinti uniformos ir kitų mokyklai būtinų drabužių, prie jų nusidriekia eilės, o kai kurių bazinių aprangos detalių tampa sudėtinga rasti net ir visame mieste. „Maximos“ atstovai ramina – pasirūpinti bazinių drabužių kapsule, tinkančia prie mokyklos uniformos, paprasta viską randant vienoje vietoje bei neišlaidaujant.
Drabužiai mokyklai „Maximoje“
Drabužiai mokyklai „Maximoje“ / Atstovų nuotr.

Artėjant naujiems mokslo metams, be kitų svarbių mokinio krepšelio priemonių, tėvams dažnai tenka pagalvoti ir apie naują aprangą bei avalynę. Šį klausimą kiekviena šeima sprendžia skirtingai, mat vienose mokyklose būtina konkreti mokinio uniforma, kitose – leidžiama aprangą rinktis patiems išlaikant tam tikrą etiketą ir tvarką.

Tėvai dalinasi, kad tam ruoštis pradeda dar gerokai prieš rugsėjį, nes be visa to tenka pasirūpinti ir vaikų sportine apranga ir avalyne, šokių bateliais-čežutėmis ir pan.

Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“
Atstovų nuotr./„Mokyklinė mugė“ „Maximoje“

Prieš rugsėjį – eilės norinčiųjų įsigyti mokyklinių rūbų

Pernai pirmoką į mokyklą išleidusi vilnietė Sonata pasakoja, kad jau rugpjūčio pradžioje susidūrė su vaiko aprangos pirkimo iššūkiais – prie specialios uniformų parduotuvės nusidriekė eilės, prekių ir dydžių trūko, tad galiausiai užsakyta uniforma šeimą pasiekė tik pirmomis rugsėjo dienomis. Tačiau, anot mamos, iššūkiai ties tuo nesibaigė.

„Vaikui reikėjo baltų marškinukų bei čežučių, ir, patikėkite, šių dalykų pirmokams tinkamo dydžio rasti buvo kone neįmanoma – didesnių ar mažesnių dydžių rasti nesudėtinga, tačiau tendencija labai akivaizdi. Teko apkeliauti ne vieną parduotuvę, kol radome reikiamo dydžio čežutes, o marškinukus užsakinėjome internetu ir vos spėjome juos gauti Rugsėjo 1-osios šventei“, – patirtimi dalijasi Sonata.

Dabar tėvams ji pataria nelaukti, nes ir kiti panašūs drabužiai, reikalingi mokyklai, šiuo metu – itin perkami, kaip kad susegami megztiniai, ilgarankoviai marškinėliai, pėdkelnės, bateliai, sporto aprangos.

„Tiesiog nė nenumaniau, kad aprangos supirkimas moksleiviui gali tapti net šiokiu tokiu iššūkiu. Šiemet viskuo pasirūpinome gerokai iš anksto. Be to, nepamirškite, kad vaikai dažnai per vasarą gerokai paauga ir jiems ties rudeniu prisireikia dar ir naujų apatinių drabužių, kojinių“, – sako pašnekovė.

Atstovų nuotr./Kojinės „Maximoje“
Atstovų nuotr./Kojinės „Maximoje“

Bazinių rūbų komplekto kaina – nuo 30 iki 40 Eur

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad pastaruosius metus, prasidėjus „Mokyklinei mugei“ pirkėjai aktyviai renkasi ne tik kanceliarines prekes – vis dažniau jų akys krypsta ir į vaikiškų drabužių bei aksesuarų asortimentą.

„Norėdami palengvinti pirkėjams pasiruošimą mokyklai, pernai „Mokyklinės mugės“ metu pristatėme naujovę – „drabužių kapsules“. Matydami ir toliau didelę paklausą šioms prekėms, šiemet taip pat suteikiame pirkėjams galimybę už prieinamą kainą kiekvienam pasirūpinti svarbiausiomis mokyklinės uniformos dalimis ar visu sportinės aprangos komplektu“, – sako ji.

Atstovų nuotr./Drabužiai mokyklai „Maximoje“
Atstovų nuotr./Drabužiai mokyklai „Maximoje“

Šiemet su „Ačiū“ kortele pagrindinių uniformos elementų kaip marškinėliai, kelnės ar sijonas, megztukas ir bateliai, komplekto kaina „Mokyklinės mugės“ metu svyruoja nuo 30 iki 40 Eur, o sportinės aprangos – laisvalaikio batelių, sportinio megztinio ir kelnių komplektas – siekia apie 30 Eur.

Atstovų nuotr./Sportiniai vaikiški bateliai „Maximoje“
Atstovų nuotr./Sportiniai vaikiški bateliai „Maximoje“

„Maximos“ duomenimis, aktualiausios aprangos prekės praėjusių metų rugpjūtį–rugsėjį buvo mergaičių rūbai. Tai ir kojinės ar pėdkelnės, bateliai, baziniai rūbeliai prie uniformos ar čežutės – pernai „Mokyklinės mugės“ metu pirkėjai įsigijo daugiau nei 8,5 tūkst. jų porų.

I.Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad pastarosios dažnai pirmosiomis rudens dienomis tampa išties deficitine preke: „Šiemet jų kiekiais pasirūpinome dvigubai, tad pirkėjai jomis galės pasirūpinti be vargo, taigi bazinius aprangos drabužius nebrangiai ir patogiai galite įsigyti vienoje vietoje kartu su kitomis mokyklinėmis prekėmis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas