Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė: dalyvių lauks išskirtinės pramogos

Rugsėjo 29 d. Vilniuje vėl skambės šimtų žingsnių ritmas – į miesto gatves bei parkus žengs apie 20 tūkst. ėjikų. Nemokamame renginyje šeimos, draugų ir kolegų kompanijos įveiks 5, 10 ir 25 km atstumus bei mėgausis ne tik vienas kito kompanija, trasomis, bet ir pramogomis, rašoma „Ėjimas“ pranešime žiniasklaidai.
Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė
Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė / Andriaus Lauciaus nuotr.

Trys trasos: kiekvienam pagal nusiteikimą

Tradiciškai dalyviai galės rinktis iš trijų skirtingų ilgių trasų: 5, 10 ar 25 km. 5 ir 10 km trasos yra tinkamos važiuoti ir vežimėliais, todėl dalyvauti gali šeimos su mažais vaikais bei negalią turintys žmonės. 10 km trasa ves rudenėjančiomis Neries krantinėmis, o ilgiausioji, 25 km trasa, drieksis per kiek paslaptingus ir net šiek tiek klastingus Sapiegynės miškus.

Poilsio stotelėse dalyvių laukia įvairios pramogos: nuo viktorinų iki asmenukių kameros ir pirmos pagalbos mokymų. Vaikams bus paruoštos pramogos – laikinos tatuiruotės, lauko žaidimai, kojūkų pamokos.

„Džiaugiamės, kad per ketverius metus „Ėjimas“ tapo vilniečių pamėgtu renginiu,“ – sako renginio projekto vadovė Goda Mankutė. Anot jos, vilniečiai renginį pamėgo todėl, kad tai nėra tik paprastas žygis.

Vytauto Pilkausko nuotr./Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė
Vytauto Pilkausko nuotr./Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė

„Rūpinamės, kad Ėjimas būtų lyg šventė, tad einančiųjų miestelyje ir poilsio stotelėse laukia gausybė įvairiausių pramogų. Be to, puikiai suprasdami fizinės veiklos svarbą emocinės sveikatos stiprinimui, aktyviai prisidedame prie švietimo šia tema,– pasakoja ji.

Uždarys tik vieną sankryžą

Renginio organizatoriai juokauja, kad nuolatiniai skeptikai gali atsipalaiduoti, nes tūkstančius žmonių suburiančio sporto renginio Vilniaus vairuotojai beveik nepajus, kadangi bus uždaryta tik viena sankryža.

Rugsėjo 29 d. 6–20 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas nuo Vytauto ir A. Mickevičiaus gatvių sankryžos, Žvėryno tiltu, Gedimino prospekto dalyje nuo A. Goštauto gatvės iki Gynėjų gatvės ir A. Goštauto gatvės dalyje nuo A. Tumėno gatvės iki J. Jasinskio g., draudžiant įvažiuoti ir iš šalutinių gatvių. Didesni pėsčiųjų srautai bus juntami centrinėje miesto dalyje, taip pat Antakalnyje bei Žirmūnuose.

Justo Lengvino nuotr./Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė
Justo Lengvino nuotr./Sekmadienį Vilniuje vyks didžiausia rudens „Ėjimo“ šventė

Registracija į renginį nemokama www.ejimas.lt. Rugsėjo 29-ąją „Ėjimas“ startuos Vilniaus Nepriklausomybės aikštėje. Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas