Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus zoologijos sode – nauji gyventojai

Į zoologijos sodą „Zoopark“, įsikūrusį Vilniuje, atvyko nauji gyventojai – panterinis chameleonas (lot. Furcifer pardalis) ir du žaliasparniai arakariai (lot. Pteroglossus viridis). Zoologijos sodas turi daugiau nei 60 egzotinių gyvūnų rūšių ir skaičiuoja jau šeštus metus.
Vilniaus zoologijos sode – nauji gyventojai
Vilniaus zoologijos sode – nauji gyventojai / 15min koliažas

Panterinis chameleonas bei žaliasparniai arakariai atvyko iš Švedijos zoologijos sodo.

„Visada smagu, kai į zoologijos sodą atkeliauja nauji gyventojai. Chameleonus šiuo metu turime du: Jemeno bei naująjį panterinį. Chameleonai savo išvaizda primena drakonus, tad labai simboliška, kad Žaliojo medinio drakono metus pradėsime su tokiu nauju gyventoju“, – sako „Zoopark“ vyr. zoologė Gabrielė Tiškevičiūtė.

„Zoopark“ nuotr./Panterinis chameleonas
„Zoopark“ nuotr./Panterinis chameleonas

Chameleonai yra vienišiai teritoriniai gyvūnai, kurie susitinka tik poravimosi sezono metu. Priešingai negu plačiai paplitęs mitas, chameleonai keičia spalvas pagal emocinę būklę, o ne tam, kad susilietų su aplinka. Keisdami spalvas jie gali tarpusavyje komunikuoti, pvz. patinai išryškėja dominuodami vieni prieš kitus bei viliodami pateles, o apvaisintos patelės pakeičia spalvą rodydamos, kad nebeieško partnerio.

Šiuo metu vieninteliai paukščiai, gyvenantys zoologijos sode, buvo daugiaspalvės loriketos. Nuo šiol „Zoopark“ bus galima sutikti ir žaliasparnius arakarius.

„Zoopark“ nuotr./Žaliasparnis arakaris
„Zoopark“ nuotr./Žaliasparnis arakaris

Tai atogrąžų miškų paukščiai, patys mažiausi iš tukanų šeimos. Pavadinimą gavo dėl tamsiai žalių plunksnų, dengiančių nugarą, sparnus ir uodegą. Patinų galva juoda, patelių – ruda. Arakariai gyvena šeimomis medžių lajose. Retai nusileidžia ant žemės ir keliauja šokinėdami nuo šakos ant šakos. Žaliasparniams arakariams kyla grėsmė dėl buveinių nykimo – Amazonės miškų kirtimo.

Naujus gyvūnus jau galima pamatyti zoologijos sode „Zoopark“, o oficialus gyvūnų pristatymas numatomas pirmą bei antrą Šv. Kalėdų dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas