Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 būdų tapti labiau matomiems

Nepriklausomai nuo to, kuo mes užsiimame, laiko ritmas reikalauja iš mūsų ne šiaip gerų rezultatų, o nuostabių pasiekimų. Ką daryti, kad mūsų pasiekimai, idėjos ir sėkmės atkreiptų į mus dėmesį?
Sėkminga moteris
Sėkminga moteris / Fotolia nuotr.

Amerikietis Austinas Kleonas spėjo padirbėti ir bibliotekininku, ir web dizaineriu, pabūti dailininku ir rašytoju. Jo nestandartinis požiūris padėjo jam rasti kelią į žmonių širdis ir tapti populiariu. Dabar jis veda seminarus didžiausiose tarptautinėse kompanijose ir rašo knygas apie savo patirtis. Kaip sulaukti sėkmės jis pasakoja knygoje „Parodyk savo darbą!“. Štai 10 geriausių šios knygos patarimų, kuriuos pateikia tinklalapio domashniy.ru psichologijos rubrika.

Nebūti genijumi

Daugelis padaro būtent šią klaidą, net nesiekdami geriausių rezultatų. Manoma, kad išsiskiria tik tie, kurie turi super talentą ar ypatingus gabumus. Iš tikrųjų, dauguma sėkmingų žmonių galėjo taip ir likti šešėlyje, jeigu patys nebūtų nusprendę apie save pranešti pasauliui. Svarbu lavinti savo įgūdžius tinkamoje aplinkoje. Tam padeda aktyvus profesinis bendravimas profesionalų aplinkoje, kur galima daug ko išmokti. Kuo mažiau jūs žinote – tuo mažesni reikalavimai jums keliami, tad siurbkite į save viską, ko prireiks.

„Tinklaraščiai, socialiniai tinklai, diskusijų klubai, forumai – visa tai, iš esmės, tas pats: virtualios erdvės, kur žmonės ateina, kad pakalbėtų apie tai, kas jiems įdomu“.

Nebijoti viešumo

Girtis neprivalu tik šedevrais. Pirma, bet kuris darbas su laiku darosi tik geresnis, jeigu jūs neslepiate jo nuo kritiškų žvilgsnių. Antra, mėgėjiškas ar diletantiškas darbas dažnai būna savotiškai įdomus. Juk kelio pradžioje mes dar neturime tai veiklai būdingų "etikečių" ir turime neribotą fantaziją. Taip galima sulaukti gerbėjų vien dėl to, kad yra daugybė žmonių, kuriems patinka tas pats, kas ir jums.

„Nesuvaidintas susidomėjimas kažkuo yra užkrečiamas“.

Nesiliauti ieškoti

Neįmanoma patikti žmonėms, jeigu darysite viską taip pat, kaip tai jau daro kiti. Išsiskiria tas, kuris nepanašus į kitus. Bet kokiame darbe svarbu ieškoti savo braižo, demonstruoti individualumą. Tapti atpažįstamu pavyks, jei į savo darbus įdėsite truputį to, kas būdinga tik jums.

„Visi turime galimybę parodyti save, tačiau daugelis tuo nepasinaudoja“.

Nesilaikyti įsikibus baimių

Egzistuoja paprastas būdas liautis bijoti bet kokių praradimų – prisiminti apie tai, kad gyvenimas yra baigtinis. Šis faktas daro nesvarbiu bet kokius turtus ir atradimus, mes nieko negalėsime išsinešti su savim. Tačiau mes galime šią akimirką padaryti pilnaverte, kol ji yra. Niekas negali ištrinti mūsų emocijų ir įspūdžių. Dirbkite dėl žavėjimosi kiekviena minute ir bet kuri iš jų taps jums tikra sėkme.

„Kai aš skaitau apie žmonių, kurių jau nėra gyvųjų tarpe, pasiekimus, man pačiam labai norisi padaryti kažką vertingą“.

Vertinti procesą

Dažnai mes rodome tik galutinį rezultatą to, ką mes darome, o tai, kas buvo įdėta – lieka už kadro. Tačiau publika nori būti proceso dalimi, stebėti, kaip viskas buvo kuriama – juk procese visuomet yra nemažai įdomių atradimų. Tame slypi daugelio asmenybių populiarumo paslaptis: žinomų aktorių gerbėjai žiūri ne tik jų filmus, tačiau ir interviu apie tai, kaip filmas buvo kuriamas, kaip buvo filmuojamos sunkesnės scenos ir ką teko išgyventi jų dievukams patiriant šiuos įvykius.

„Nuolat pasakodami apie savo darbą, jūs galite sukurti stipresnius ryšius su savo klientais“.

Vida Press nuotr./Lyderystė
Vida Press nuotr./Lyderystė

Papasakoti visiems

Socialiniuose tinkluose mes publikuojame maisto ir naminių augintinių nuotraukas, tačiau nemanome, kad reikia pasidalinti savo darbo rezultatais. Tapkite matomi ne tik ofise, bet ir draugų kompanijoje, šeimoje ir atsitiktinių pažįstamų vakarėlyje. Dalinkitės sėkme su visais.

„Pasakojimai apie dailininkus, kurie vieną rytą prabudo žinomi – ne daugiau nei mitas“.

Nepamiršti apie prezentacijas

A.Kleonas rašo, jog įsitikinimas „darbas kalba už save“ yra labai klaidingas. Esmė slypi tik tame, kiek geras rezultatas skiriasi nuo blogo. Tačiau iš dviejų lygiavertiškų rezultatų bus pasirinktas tas, kuris bus įdomiau pateiktas. Nevenkite prierašų prie nuotraukų, papildomos informacijos pateikimo. Juk net grožėdamiesi Monos Lizos paveikslu mes norime pasiklausyti gido pasakojimo ar paskaityti lankstinuką.

„Istorijos, kurias jūs pasakojate apie savo darbą, reikšmingai paveikia tai, kaip tuos darbus vertins kiti“.

Mokyti kitus

Sveikas smalsumas ir tobulėjimas visada duoda gerą efektą. Iš kitos pusės, asmeninis ir kitų pavydas trukdo veikti konstruktyviai. Tas, kuris nedaro paslapčių iš savo darbo, neliūdės dėl svetimos sėkmės. Negailėkite žodžių, kad papasakotumėte apie tai, kaip jums pavyksta vienas ar kitas dalykas. Juk praktiniai video pasakojimai internete dėl to ir populiarūs, nes kiekvienas moka kažką geriau už kitus, o mes visi norime žinoti, kaip galėtume tą pakartoti.

„Kai jūs ką nors sužinote, atsisukite į šalia sėdintįjį ir išmokykite jį“.

Lygiavertiškai bendrauti

Tikrosios žvaigždės niekuomet nežemina savo gerbėjų ir gerbia konkurentus. Tie, kurie apsiriboja kažkuo savu (darbu, idėjomis, požiūriu) ir nėra pasiruošę priimti svetimo, nustoja būti įdomūs kitiems. Klausytis kartais daug įdomiau nei pasakoti, o žmonės pasiruošę atsakyti tuo pačiu dėmesingumu.

„Jeigu norite gauti, turite atiduoti. Jeigu norite, kad jus atpažintų, atpažinkite patys“.

Nebijoti blogų atsiliepimų

Jeigu esate pasiruošę būti populiarūs, žinokite, kad atsiliepimų bus daug ir visada. Todėl reikia prisiminti, kad nuo to dar niekas nenumirė. Kuo daugiau kritikos girdite, tuo ramiau ją vertinate.

„Atsiminkite, kad jūsų darbas yra tai, ką jūs darote, o ne tai, kuo jūs esate“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai