Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 27

100 kartų kraujo davęs donoras Rimantas: kad medikai darytų stebuklus, kažkas turi pildyt rezervą

Paklausus Rimanto Daunoravičiaus, kaip laikosi donoras rekordininkas, vyras nusijuokia – puikiai, bet šiuo titulu nenori nei girtis, nei jo atsisakyti. „Suprantu, kad tai gali būti žmogui gyvybiškai svarbu. Kad medikai darytų stebuklus, kažkas turi jiems padėti, pildyti tą kraujo rezervą“, – nesureikšmindamas savo veiklos komentuoja per šimtą kartų kraujo paaukojęs vyras.
Rimantas Daunoravičius
Rimantas Daunoravičius / Asmeninio arch.

„Tas šimtukas, aišku, kiek realiatyvus skaičius, jeigu sumiškai skaičiuotume. Kadangi skaičiuojama yra nuo Lietuvos Respublikos kraujo donorystės įstatymo įsigaliojimo pradžios. Tai šimtinis kartas yra nuo tada, nors bendrai pirmas kartas, kai daviau kraujo, ko gero, 1976 metais, kuomet buvau dar studentas“, – mintimis į jaunystę nusikėlė pašnekovas.

Tuomet, kaip pasakoja vyras, studentai buvo tiesiog kviečiami duoti kraujo į dar tuomet Žolyno g. buvusį centrą. Rimantas atvirauja, kad tuomet jam buvo tik 20 metų ir plano siekti kažkokių rekordų tikrai nebuvo. „Tada, sakyčiau, tai dariau tiesiog vedinas aplinkybių. Ėjo studentai, bičiuliai, grupės. Į kvietimą neatsiliepdavo iš esmės tie, kurie turėjo kokių nors sveikatos bėdų, o aš – ne. Tiesa, tada už tai duodavo maisto talonus ir gaudavai vieną laisvą dieną – galėjai neiti į paskaitas“, – nusijuokdamas prisimena kraujo donoras.

Asmeninio arch./Rimantas Daunoravičius
Asmeninio arch./Rimantas Daunoravičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas