Sveikatos ekspertai papasakojo, kokius sūrius užkandžius galima valgyti nesibaiminant svorio augimo. Kokie jie? Dietologė Jesse Feder iš „My Crohns and Colitis Team“ ir mitybos specialistė Helen Bell iš „UK Care Guide“ teigia, kad neapsiriksime pasirinkdami kukurūzų spragėsius, skrudintus avinžirnius ir sojų pupeles ankštyje (edamame), rašoma shefinds.com.
Kukurūzų spragėsiai
Kukurūzų spragėsiai ne visada pasižymi gera reputacija, kai kalbama apie sveiką užkandį. Vis dėlto, yra privalumų valgyti karštame ore skrudintus kukurūzų spragėsius ir H.Bell paaiškina, kodėl.
„Šis užkandis yra puikus būdas pasimėgauti sūrumu ir nesugriauti mitybos plano. Kukurūzų spragėsiuose yra skaidulų, kurios palengvina virškinimą ir padeda išlaikyti sotumo jausmą, todėl nekyla pagunda persivalgyti. Be to, jie turi mažai kalorijų, nes nėra perkrauti sviestu ar aliejumi.“
Skrudinti avinžirniai
J.Feder sako, kad skrudintuose avinžirniuose yra pakankamai ląstelienos ir baltymų, o kalorijų – nedaug. „Didelis skaidulų ir baltymų kiekis gali padėti išlikti sotiems visą dieną ir neleisti persivalgyti, be to, tai gali padėti išvengti svorio augimo laikui bėgant.“
Skrudinti avinžirniai yra skanus užkandis, turintis riešutų poskonį, belieka tik pridėti šiek tiek mėgstamų prieskonių, kad galėtumėte mėgautis!
Sojų pupelės ankštyse (edamame)
Nors šios pupelės nėra taip paplitusios kaip kukurūzų spragėsiai ir avinžirniai, tai yra užkandis, turintis nemažai privalumų. H.Bell sako, kad edamame yra užkandis, kurio turėtumėte valgyti daugiau. „Šios žalios sojų pupelės turi daug baltymų – kiekvienoje porcijoje yra didelė dalis rekomenduojamos paros normos, be to, jose yra ir skaidulinių medžiagų. Didelis baltymų ir skaidulų kiekis padeda kontroliuoti svorį, nes skatina sotumo jausmą ir mažina polinkį persivalgyti.“