3 priežastys pamėgti kakavą

Ne veltui nuo seno kakava vadinama dievų maistu, jaunystės eliksyru ir natūraliu antidepresantu, mat joje apstu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų.
Kakava
Kakava / Fotolia nuotr.

1. Pavyzdžiui, teobromino, kuris greitai pašalina nuovargį. Šis alkaloidas žvalina ne prasčiau nei kofeinas, tik švelniau veikia nervų sistemą.

2. Kakavoje esantis triptofanas pakelia nuotaiką ir gerina savijautą. Užtenka tik vieno puodelio kakavos ir niūrios žiemiškos nuotaikos kaip nebūta!

3. Magnis su teobrominu normalizuoja arterinį kraujospūdį, tad kakava ypač naudinga hipertonikams.

Kakavą rekomenduojama ruošti be jokių priedų, o gerti geriausia iš ryto, kai mūsų medžiagų apykaita greitesnė – tuomet organizmas greitai ir efektyviai įsisavins naudingąsias medžiagas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų