Vienos saldžios, kitos rūgštesnės, tad tikrai atrasite tas, kurios jums patiks labiausiai. O kuo vyšnios naudingos sveikatai? Štai kelios priežastys, rašo besthealthmag.ca.
Palengvina sąnarių skausmus
Sodriai raudona vyšnių spalva atsiranda dėl antocianinų, – antioksidantų, randamų ir vynuogėse, kurie slopina uždegimą sukeliančius fermentus. Taigi, valgydami vyšnias galime sumažinti sąnarių ir raumenų skausmus.
Saugo gaubtinę žarną
Šiose galingose uogose yra ir kvercetino – flavonoido, pasižyminčio antivėžiniu poveikiu. Kaip teigiama tyrime, publikuotame Journal of Nutrition, kvercetinas gali padėti išvengti pažeidimų gaubtinėje žarnoje, kurie, manoma, turi įtakos auglių formavimuisi.
Kontroliuoja cholesterolio kiekį
Ar gali būti geriau – ir skanu, ir sveika: vyšnios teigiamai veikia ir cholesterolio kiekį. Jose yra daug pektino – tirpių skaidulų, kurios užkerta kelią širdis ligoms, kadangi mažina cholesterolio kiekį.
Padeda jūsų regėjimui
Vyšniose yra 19 kartų daugiau betakaroteno nei palyginti mėlynėse. Tai vitamino A pirmtakas, padedantis išsaugoti regėjimą ir sveiką odą.
Pagerina miegą
Vyšnios, kaip ir abrikosai, persikai, slyvos priklauso kaulavaisių šeimai ir pasižymi tuo, kad yra melatonino šaltinis. Melatoninas yra natūralus hormonas, padedantis reguliuoti organizmo cirkadinius ritmus, miego režimą. Tad valgykite vyšnias į sveikatą!