Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 priežastys, kodėl vyšnias reikėtų įtraukti į savo mitybą

Šiuo metu kaip tik vyšnių metas, tad tai puikus laikas įtraukti jas į valgiaraštį, nes šios uogos kupinos naudų mūsų sveikatai.
Vyšnios
Vyšnios / 123RF.com nuotr.

Vienos saldžios, kitos rūgštesnės, tad tikrai atrasite tas, kurios jums patiks labiausiai. O kuo vyšnios naudingos sveikatai? Štai kelios priežastys, rašo besthealthmag.ca.

Palengvina sąnarių skausmus

Sodriai raudona vyšnių spalva atsiranda dėl antocianinų, – antioksidantų, randamų ir vynuogėse, kurie slopina uždegimą sukeliančius fermentus. Taigi, valgydami vyšnias galime sumažinti sąnarių ir raumenų skausmus.

Saugo gaubtinę žarną

Šiose galingose uogose yra ir kvercetino – flavonoido, pasižyminčio antivėžiniu poveikiu. Kaip teigiama tyrime, publikuotame Journal of Nutrition, kvercetinas gali padėti išvengti pažeidimų gaubtinėje žarnoje, kurie, manoma, turi įtakos auglių formavimuisi.

Kontroliuoja cholesterolio kiekį

Ar gali būti geriau – ir skanu, ir sveika: vyšnios teigiamai veikia ir cholesterolio kiekį. Jose yra daug pektino – tirpių skaidulų, kurios užkerta kelią širdis ligoms, kadangi mažina cholesterolio kiekį.

Padeda jūsų regėjimui

Vyšniose yra 19 kartų daugiau betakaroteno nei palyginti mėlynėse. Tai vitamino A pirmtakas, padedantis išsaugoti regėjimą ir sveiką odą.

Pagerina miegą

Vyšnios, kaip ir abrikosai, persikai, slyvos priklauso kaulavaisių šeimai ir pasižymi tuo, kad yra melatonino šaltinis. Melatoninas yra natūralus hormonas, padedantis reguliuoti organizmo cirkadinius ritmus, miego režimą. Tad valgykite vyšnias į sveikatą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas