Kopūstai
Dabar puikus metas valgyti daugiau sezoninių daržovių, todėl skanaukite įvairias kopūstų rūšis. Jie ne tik labai sveiki, bet ir turi medžiagų, kurios užkerta kelią riebalų kaupimuisi. Verta žinoti ir tai, kad brokoliniai ir žiediniai kopūstai dar ir pasižymi raminančiu poveikiu bei padeda įveikti nemigą.
Kruopos
Įvairiausios kruopos idealiai tinka pusryčiams, be to, jose gausu vitaminų ir mineralų, ląstelienos, padedančios lieknėti. Skanaukite vis skirtingą košę – rinkitės grikius, bolivines balandas, avižines, perlines kruopas ir pan. Atraskite, kurios jums patinka labiausiai.
Špinatai
Tai unikalus produktas, gausus geležies, suteikiantis energijos, kovojantis su vėžinėmis ląstelėmis, gerinantis kraują, padedantis atgauti jėgas ir raminantis nervų sistemą. Valgykite špinatus kelis kartus per savaitę ir greitai džiaugsitės dailia oda ir sveikata.
Salierai
Salierai – tai daržovės, kurios ilgam suteikia sotumo jausmą, gerina žarnyno darbą, greitina metabolizmą, iš organizmo pašalina kenksmingas medžiagas, stiprina imunitetą.
Karis
Kario prieskoniai susideda iš kalendros, ciberžolės, kardamono, raudonosios paprikos, imbiero ir kt. Visi šie prieskoniai daro teigiamą įtaką virškinimui ir dargi skatina medžiagų apykaitą. Taip pat karis suaktyvina smegenų veiklą, kelia darbingumą, kovoja su grybeliu, užkerta kelią demencijai, jaunina organizmą.