Naujųjų šventei siūlome išmėginti kriaušes šokolade, o dekoracijoms galima pasitelkti ir anyžiaus ar šalia pamerktų rojaus obuoliukų, šermukšnių ar žalių eglutės šakelių.
Ingredientai:
3-5 kriaušės (galima ir daugiau, jei telpa į kepimo skardą),
4 kiaušiniai,
120 g „Piemenėlio Excellence“svies
120 g juodojo šokolado,
50 ml „Piemenėlio Excellence“ pieno,
120 g rudojo cukraus,
50 g maltų migdolų,
80 g miltų,
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio,
druska: žiupsnelio.
Paruošimas:
Sviestą ištirpinkite garų vonelėje kartu su šokoladu. Kiaušinius išsukite kartu su ruduoju cukrumi, kol masė patrigubės. Tuomet supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
Dabar jau galima imtis šokolado ir sviesto, miltų ir maltų migdolų bei kepimo miltelių. Viską išmaišius gautą masę supilkite į pailgą kepimo formą, įstatykite į ją kriaušes.
Kepti reikėtų įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudros sniegeliu!
Dėkojame Agnei už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!