Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atopiniu dermatitu sergančio Vyčio istorija

Bemiegės naktys, rūpinimasis vaiko mityba, tinkamu poilsiu, įdomaus laisvalaikio ieškojimas – visi šie rūpesčiai kasdien lydi mamytes, tačiau kai kurioms skirta dar daugiau. Viena iš jų Virginija, 2 metukų Vyčio, sergančio atopiniu dermatitu, mama.
Vytis
Vytis / Projekto partnerio nuotr.

Atopinis dermatitas – gana dažna lėtinė odos liga, kuriai būdingas intensyvus odos sausumas, varginantis niežėjimas, būdingi raudoni odos bėrimai.

Atopinis dermatitas pakeičia vaiko ir visos šeimos dienotvarkę. Ypač daug laiko ir dėmesio tenka skirti vaiko odos priežiūrai, o jeigu atopinis dermatitas susijęs su alerginėmis reakcijomis – ir maisto produktams ar net nešiojamų drabužių audiniams.

Pirmieji simptomai

Pirmuosius atopinio dermatito požymius Virginija pastebėjo, kai Vyčiui buvo vos keli mėnesiai. Vaiko skruostai, kaklo oda ir sritis už ausų buvo paraudę, atsiradę pleiskanų luobai galvos ir antakių srityje. Mama kreipėsi į gydytoją dermatologę. Vizito metu simptomai buvo suintensyvėję: kaklo oda ir sritis už ausų buvo ne tik paraudusi, bet ir šlapiuojanti, taip pat – paraudusios ir pleiskanojančios kojos.

Atopinis dermatitas pakeičia visos šeimos gyvenimą

„Kol nebuvom radę tinkamo emoliento ir nebuvo pašalinti maisto alergenai, paūmėjimai kartodavosi labai dažnai ir trukdavo apie 3 savaites. Paūmėjimų metu labiausiai vargino niežėjimas bei odos uždegimas. Niežėjimas trikdė Vyčio, taip pat ir mūsų, miego kokybę. Neišsimiegodavau naktimis dėl nuolatinio vaiko kasymosi, vis keldavausi patepti kremu – emolientu ir nuraminti vaiką.“

Kasdieninė odos priežiūra pagerina gyvenimo kokybę

„Apie BIODERMA Atoderm Intensive Baume sužinojau iš sesers, kuri serga atopiniu dermatitu. Taip pat šį emolientą man rekomendavo gydytoja dermatologė, daug gerų atsiliepimų radau internete.

Tik bandymų metu galima išsirinkti tinkamiausią kremą emolientą, todėl nemažai teko iki tol išbandyti. Vienų emolientų nepatiko konsistencija, kitų – sudėtis, treti netiko vaiko odai, kol pagaliau atradau Atoderm Intensive Baume kremą – emolientą, kuris patiko savo savybėmis ir poveikiu: kremas lengvai tepasi ir puikiai susigeria, o geriausia tai, kad po kelių dienų pradėjome matyti teigiamus pokyčius. Atoderm Intensive Baume tepu kiekvieną dieną, ryte ir vakare, rankas dažniau. Atoderm Intensive Baume atkuria apsauginį odos barjerą, ramina niežėjimą, taip pat drėkina ir maitina odą.

Vyčio odelė darėsi gražesnė, mažėjo sausų, paraudusių odos plotų, nurimo niežėjimas ir tuo pačiu noras kasytis. Labai džiaugiamės teigiamais pokyčiais ir pagerėjusia odos būkle. Dabar kremo tepimas – tai mūsų su Vyčiu kasdieninis ritualas – žaidimas, kurį po truputį Vytis kopijuoja ir pats su didžiausiu malonumu mokosi teptis kremu.“

Parama ypač svarbi

Atopinis dermatitas daro didelę įtaką pacientui ir jo šeimos emocinei būsenai. Dėl šios odos ligos keičiasi gyvenimo kokybė. Parama ir išklausymas gali padėti. Bendravimas su specialistais, patirties pasidalinimas su kitais atopiniu dermatitu sergančiais pacientais suteikia galimybę gauti reikalingiausias žinias apie šios odos ligos gydymą ir priežiūrą. Tai pat suteikia paramą, ir visa tai padeda pagerinti gyvenimo kokybę. Jeigu ir Jūs norite sužinoti daugiau apie atopinį dermatitą iš specialistų, dalintis savo patirtimi ir pasimokyti iš kitų patirties – prisijunkite prie bendruomenės: www.atopinis.lt

Projekto partnerio nuotr./„Bioderma“ lojalumo klubas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas