„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Baltos spalvos daržovės padeda saugotis nuo infekcijų

Baltos spalvos daržovės ne tik didina organizmo atsparumą, bet ir mažina kraujospūdį, gerina skysčių apytaką, ramina, malšina skausmą. O psichologai sako, kad baltos spalvos produktai padeda nugalėti baimės jausmą, jaudulį.
Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai / Fotolia nuotr.

Kopūstai. Paprasčiausiuose baltagūžiuose kopūstuose gausu antioksidantų, neutralizuojančių žalingą laisvųjų radikalų poveikį. Tyrimais nustatyta, kad žmonėms, kurie nors kartą per savaitę valgo kopūstų, tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu yra dvigubai mažesnė nei tiems, kurie kopūstų ragauja ne dažniau kaip kartą per mėnesį. Be to, manoma, kad kopūstai gali apsaugoti nuo skrandžio ir krūties vėžio. Beje, tokių savybių turi ne tik švieži kopūstai, bet ir termiškai paruošti jų patiekalai. Ką jau kalbėti apie raugintus!

Ne mažiau vertingi ir žiediniai kopūstai.

 

Bulvės. Mokslininkai jau reabilitavo bulves ir nebesako, kai tai – menkavertis produktas, kuris tik eina į kūną. Taigi valgyk bulvių ir įvairiausių jų patiekalų, tik negardink riebiais padažais. Be kitų bulvėse esančių medžiagų, ypač vertingas yra kalis – mikroelementas, spartinantis medžiagų apykaitą ir užtikrinantis sklandžią širdies veiklą.

 

Česnakai. Šios aštraus skonio daržovės kovoja su virusais ir bakterijomis, mažina cholesterolio kiekį, neleidžia susidaryti kraujo krešuliams, reguliuoja kraujospūdį, netgi mažina vėžio riziką.

 

Svogūnai. Kaip ir česnakai, jie naikina bakterijas, skystina kraują, didina naudingojo cholesterolio kiekį. Geriausia valgyti šviežių svogūnų, tačiau jei nepatinka specifinis jų skonis ir kvapas, supjaustytus svogūnus gali nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pamarinuoti.

 

Baltasis valgiaraštis

zaidziamevirtuve.blogspot.com nuotr./Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
zaidziamevirtuve.blogspot.com nuotr. / Rauginti kopūstai

Rauginti kopūstai, kepti su džiovintomis slyvomis

Shutterstock nuotr./Pertrinta bulvių ir porų sriuba
Shutterstock nuotr. / Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Fotolia nuotr./Svogūnų ir bulvių košė
Fotolia nuotr. / Svogūnų ir bulvių košė

Svogūnų ir bulvių košė

Fotolia nuotr./Svogūnų sriuba
Fotolia nuotr. / Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“