Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ČIA GALIMA istorijos griauna mitus, kad regionuose trūksta veiklų ir karjeros galimybių

Grįžtu į gimtąjį kraštą kurti savo ateitį – šiandien toks jaunųjų specialistų pasirinkimas gali nustebinti aplinkinius. Vis dar galima susidurti su mitais, kad mažesniame mieste trūksta karjeros perspektyvų ar laisvalaikio užsiėmimų įvairovės. Šiuos mitus griauna „Eurovaistinės“ vaistininkų ČIA GALIMA istorijos, atskleidžiančios, kaip persikėlus gyventi į gimtąjį kraštą atsirado ne tik daugiau karjeros galimybių, bet ir daugiau laiko hobiams ir laisvalaikiui.
Kristina ir Martynas Bumblauskai
Kristina ir Martynas Bamblauskai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

ČIA GALIMA istorijos

Kiekvieną savaitę naujienų portale 15min bus pristatomos „Eurovaistinės“ vaistininkų ČIA GALIMA istorijos, kurios leis ne tik iš arčiau pažinti savo miesto vaistininkus, bet ir parodys, kaip gyvenimas mažame mieste gali atverti dar daugiau galimybių.

ČIA GALIMA istorijose vaistininkai džiaugiasi naujais karjeros pasiekimais, o taip pat pasakoja apie atrastus hobius kaip kelionės motociklu po Europą, muzikavimas grupėje ir apleistų pastatų fotografavimas, kam seniau stigo laiko dėl stovėjimo miesto kamščiuose po darbo. Taip pat bus pasakojama apie meilę iš pirmo žvilgsnio, kai pacientė tapo vaistininko žmona, bei daug kitų atvirų istorijų. Šiandien visi istorijų pasakojai sutaria, kad nebeiškeistų gyvenimo mažame mieste į didmiestį.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Kristina ir Martynas Bamblauskai
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Kristina ir Martynas Bamblauskai

Vis daugiau galimybių

„Eurovaistinės“ žmonių departamento vadovė Milda Kaleinikovė pastebi, kad vis daugiau jaunųjų vaistininkų, pabaigusių farmacijos studijas ir atlikusių praktiką mūsų tinkle, nusprendžia čia pasilikti, o dalis jų noriai renkasi darbo pasiūlymus mažesniuose miestuose.

„Vaistininko profesijos svarba pastaraisiais metais tik auga ir vis dažniau kalbama apie farmacijos profesionalų trūkumą. Siekiant pritraukti ir išlaikyti vaistininkus, mes kaip vaistinių tinklas, stengiamės jiems sudaryti kuo platesnes galimybes – rinktis priimtiniausią miestą, augti karjeroje, turėti vaistininkui padedančią komandą, nuolat gilinti žinias mokymuose ir visą dėmesį skirti farmacinės paslaugos kokybei. Mūsų prioritetas, kad skirtinguose miestuose gyvenantys farmacijos specialistai galėtų vienodai įsitraukti į įvairias „Eurovaistinės“ iniciatyvas, kuriomis kuriame glaudų ryšį tarp administracijos ir vaistinių kolegų“, – pasakoja M. Kaleinikovė.

Vaistininkas – pirmas pasirinkimas susirgus

Balandžio mėnesį „Sprinter“ tyrimų bendrovė atliko gyventojų apklausą, kuri parodė, kad 44 proc. žmonių, pajutę pirmus ligos simptomus kreipiasi į gydytoją, ir lygiai tiek pat – 44 proc. pirmiausiai konsultuotis skuba į vaistinę.

„Sunegalavus farmacijos specialistas vis dažniau tampa pirmu pasirinkimu norint pasikonsultuoti dėl sveikatos. Pastebime, kad regionuose ši profesija yra itin artima bendruomenei. Čia atsikraustę vaistininkai laikui bėgant pradeda sulaukti nuolatinių pacientų, kurti artimą ryšį su jais. Regionuose farmacijos specialistai ne tik labai laukiami, bet jie sėkmingai siekia karjeros, bendradarbiauja, dalyvauja projektuose ar net tampa įmonės ambasadoriais, dalindamiesi sveikatos patariamais nacionalinėje žiniasklaidoje,“ – sako M. Kaleinikovė.

„Eurovaistinės“ Žmonių departamento vadovė pasakoja, kad vaistinių tinklas savo veikloje vadovaujasi šūkiu „Čia galima. Paprastai. Atvirai. Drąsiai. Tu tik norėk“, kuriuo akcentuoja kiekvieno žmogaus asmeninį indėlį tiek įmonės veikloje, tiek asmeninėje karjeroje.

„Eurovaistinė“ turi 272 vaistines visoje Lietuvoje ir nuolat plečiasi, todėl gali pasiūlyti darbo vietas bene visuose miestuose tiek vaistininkams, tiek farmakotechnikams. Čia pozicijas sau gali rasti studijuojantys, ką tik studijas baigę, ar dešimtmečius vaistinių sektoriuje veikiantys profesionalai. Darbo pasiūlymus galite rasti https://www.apie-eurovaistine.lt/karjera/ arba paskambinus telefonu 8 659 90467.

Prisijunk prie mūsų ir atrask savo galimybes!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas