Kaip rašoma puslapyje eatthis.com, štai 5 įpročiai, kuriuos galite įtraukti į savo kasdienį gyvenimą.
Sumažinkite greitojo maisto vartojimą
Sulėtinti senėjimo procesus galima vartojant mažiau pridėtinio cukraus, kurio gausu greitojo maisto produktuose.
„Besaikis greitojo maisto vartojimas gali sukelti rimtų sveikatos problemų po 10–20 metų. Todėl jeigu norite sveiko ir ilgo gyvenimo, sumažinkite tokių desertų, kaip tortai ir sausainiai vartojimą“, – sako dietologas Ronaldas Smithas.
Vartokite daugiau žuvies
Daugelis mūsų žuvies suvartoja gerokai per mažai palyginti su kitais maisto produktais. Kuo vyresni tampame, tuo žuvis tampa dar reikalingesnė ir naudingesnė dėl to, kad gali pagerinti mūsų sveikatą: „Joje yra daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios saugo nuo tokių ligų kaip vėžys, depresija, širdies ligos“, – teigia R.Smithas.
Valgykite daugiau spalvingų vaisių ir daržovių
Remiantis dietologe Lisa R.Young, pakankamas vaisių ir daržovių vartojimas yra naudingas įprotis, galintis sulėtinti senėjimo procesus.
„Uogos, citrusiniai vaisiai, žalios lapinės daržovės, morkos, raudonosios paprikos yra būtent tai, ko reikia, kadangi šiuose pasirinkimuose yra gausu antioksidantų ir ląstelienos“, – pastebi dietologė.
Augaliniai baltymai
Kai kuriais atvejais sumažinę mėsos vartojimą ir ją pakeitę augaliniu maistu, pavyzdžiui, pupelėmis ar ankštinėmis daržovėmis, galite išlošti – tai padeda sulėtinti senėjimą.
„Toks maistas gali sureguliuoti cholesterolio, stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, sumažinti uždegiminius procesus“, – sako L.R.Young ir priduria, kad bet kuriuo atveju mityba turi būti subalansuota. Taip pat apie tai galite pasikalbėkite su specialistu, kad ji atitiktų visus jūsų poreikius.
Vartokite pakankamai skysčių
Viena iš didžiausių su amžiumi susijusių problemų, iškylančių daugeliui žmonių – dehidratacija. Dietologė Trista Best sako, kad vanduo yra geriausias pasirinkimas, tačiau jeigu vartosime produktus, kuriuose daug vandens, taip pat sau padėsime: „Tokie produktai kaip agurkai, cukinijos, pomidorai, braškės, arbūzai savo sudėtyje turi ne tik daug vandens, kuris mums reikalingas, bet ir mitybą papildančių antioksidantų, lėtinančių senėjimo procesą“, – sakė specialistė.