Dietologė, alergologė ir dietistė apie populiarų maisto netoleravimo testą: ką turėtume žinoti?

Jau seniai populiarūs mūsų šalyje maisto netoleravimo testai, kuriuos galima atlikti įvairiose klinikose, aprašomi kaip būdas susidėlioti savo mitybos racioną ir taip išvengti organizmui nepalankių, nemalonią savijautą sukeliančių pojūčių.
Dieta
Dieta / Vida Press nuotr.

15min kalbinti specialistai – dietistė Gabrielė Žaromskytė, dietologė Rūta Petereit ir alergologė Eglė Žilėnaitė pabrėžia, kad prieš bet kokius tokio tipo tyrimus reikalinga gydytojo konsultacija, o maisto netoleravimo tyrimą jos vertina atsargiai ir priduria, kad nereikėtų maisto netoleravimo painioti su alerginėmis reakcijomis į maistą.

Tačiau visuomenėje vis dar pasitaiko neteisingų įsitikinimų, mitų ir stereotipų apie tai, kas išties yra maisto netoleravimas, kuo jis skiriasi nuo alergijos ir ką vertėtų žinoti nusprendus atlikti vienokį ar kitokį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis