„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2023 07 11

Dietologė atsakė: kiek uogų suvalgyti kasdien ir ko nedaryti turintiems virškinimo problemų

Šalies turgavietėse siūlomos lietuviškos braškės, šilauogės, trešnės, vyšnios, soduose sirpsta serbentai, agrastai, miškuose uogautojų laukia žemuogės, avietės, gervuogės, mėlynės. Dietologai sako, kad uogos itin reikalingos žmogaus organizmui, nes jose daug vitaminų, o tai padės sustiprinti imunitetą ruošiantis žiemos periodo peršalimo ligoms. Vienos uogos yra vertingesnės už kitas, kitos turi kitokių gydomųjų savybių, tad ar galima jų valgyti, kiek tik širdis geidžia?
Dietologė Jūratė Dobrovolskienė – apie uogų naudą
Dietologė Jūratė Dobrovolskienė – apie uogų naudą / Asmeninio archyvo ir 123RF.com nuotr.

Kodėl naudinga valgyti uogas? Visi žino, kad uogos turi daug natūralių vitaminų, tai yra nepagamintas, natūralus ir šviežias produktas. Valgant uogas žmogaus organizmas gauna A, E, B grupės, C vitaminų, folio rūgšties. Kiekvienas jų savaip dalyvauja metabolizme ir yra gyvybiškai svarbi cheminė medžiaga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau