Kodėl naudinga valgyti uogas? Visi žino, kad uogos turi daug natūralių vitaminų, tai yra nepagamintas, natūralus ir šviežias produktas. Valgant uogas žmogaus organizmas gauna A, E, B grupės, C vitaminų, folio rūgšties. Kiekvienas jų savaip dalyvauja metabolizme ir yra gyvybiškai svarbi cheminė medžiaga.
2023 07 11
Dietologė atsakė: kiek uogų suvalgyti kasdien ir ko nedaryti turintiems virškinimo problemų
Šalies turgavietėse siūlomos lietuviškos braškės, šilauogės, trešnės, vyšnios, soduose sirpsta serbentai, agrastai, miškuose uogautojų laukia žemuogės, avietės, gervuogės, mėlynės. Dietologai sako, kad uogos itin reikalingos žmogaus organizmui, nes jose daug vitaminų, o tai padės sustiprinti imunitetą ruošiantis žiemos periodo peršalimo ligoms. Vienos uogos yra vertingesnės už kitas, kitos turi kitokių gydomųjų savybių, tad ar galima jų valgyti, kiek tik širdis geidžia?
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą